Serverte de lekreste fiskeretter - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 22. apr. 2016
  • 02. jun. 2016

Serverte de lekreste fiskeretter

Lærlingene på restaurant- og matfag fikk utfordret seg på torsdagens sjømatkurs.

– Det var flott å se hvordan lærlingene bearbeidet råvarene og hvordan de ble satt sammen til de lekreste fiskeretter, forteller avdelingsleder Sten Vidar Johannesen på restaurant- og matfag på THVS.

Det manglet ikke på råvarene da Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant- og matfag i Vestfold og Buskerud, sammen med Vestfoldkokkenes Mesterlaug, arrangerte sjømatkurs for 2.årslærlinger i Vestfold.

– På menyen sto blant annet laks, torsk, østers, muslinger og skalldyr av ulike sorter. Det ble servert farseprodukter, supper, grillet fisk og pochert fisk. Garnityrer ble også valgt med presisjon og spisset smak og utseende, forteller avdelingslederen.

Bilde fra sjømatkurs på restaurant- og matfag

Det var Pål Johannesen fra Brødrene Berggren og faglærer Trond Andersen på Greveskogen vgs som sto for gjennomføringen av kurset som hadde som mål å gi fremtidige kokker mer kunnskap om sjømat og få inspirasjon og kunnskap til å bruke utvalgte råvarer.

– Vi fikk gode tilbakemeldinger på at skolens med sitt moderne utstyr og flotte kjøkken og restaurant passet utmerket til denne typen formål, og skolen ønsker Vestfoldkokkenes Mesterlaug, opplæringskontoret og lærlingene velkommen tilbake for å arrangere nye kurs på THVS, avslutter Sten Vidar Johannesen.

Bilde fra sjømatkurs på restaurant- og matfag