Setter preg på kulturnatta - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 11. nov. 2016
  • 18. jan. 2017

Setter preg på kulturnatta

Variert program når musikkelevene inntar Sanden scene på lørdag.

– Jeg syns det er kult at så mange av elevene våre hadde lyst til å spille. Scenetid under kulturnatta er med på å promotere både musikklinja og ikke minst elevene selv, sier musikklærer Henrik Madsen.

Det er Larvik kommune som står bak det årlige arrangementet Kulturnatt i Larvik. Lørdag 12. november gjennomføres en lang rekke arrangementer innenfor kunst og kultur. For Vg1-elevene bak punkbandet Skamklipt blir helgas opptreden deres aller første sammen.

– Vi fikk ideen til bandet før skolestart, men det er først nå i høst at vi har fått kommet skikkelig i gang med øving både på skolen og på fritida, forteller Almar Hansen, August Røse og Sindre Solem Hellingsrud, som stiller med tre låter på Sanden scene.

– Vi kommer til å spille en egenskrevet låt og to coverlåter fra Blomst og Postgirobygget. Det er kult at vi fikk en tidsfrist på å bli ferdig til kulturnatta, sånn at vi ikke blir et surreband som aldri er ute og spiller.

Eksperimentell rock

I tillegg til Skamklipts punklåter, byr de elleve musikkelevene fra THVS på både klassisk piano, pop og eksperimentell rock. For Nikolai Lysnes og Øyvind Lunde i bass- og trommeduoen Onism blir kulturnatta en gylden anledning til å slå tilbake etter forrige spillejobb som ikke gikk helt etter planen.

– Vi har nok en del å ta igjen fra sist vi spilte sammen. En kan si det sånn at en mister mye av lydbildet når basstrommeskinnet ryker, sier Nikolai.

– Fryktelig gøy

Men før lørdagens gig på Kulturnatt er det meste under kontroll, og guttene garanterer at ingenting skal ryke på Sanden. Nå gleder de seg til å gi alt fra scenen.

– Vi syns det er fryktelig gøy å spille konserter. Det er det absolutt viktigste. I tillegg er det selvfølgelig en fordel at folk har hørt om oss.

Og kanskje åpner elevenes bidrag på kulturnatta for flere oppdrag i tida framover. Guttene i Skamklipt og Onism er iallfall klare!