Skal rocke for Monsefú - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 12. des. 2016
  • 28. jan. 2017

Skal rocke for Monsefú

Veldedighetskonsert bidrar til etterlengtet vedlikehold på barnehjemmet i Peru.

Da Morten Holtan besøkte det peruanske barnehjemmet i forbindelse med balsaflåtebyggingen i fjor, oppdaget byggfaglæreren raskt at bygningsmassen trengte vedlikehold.

– Besøket gjorde inntrykk på meg og jeg satt igjen med et ønske om å hjelpe til på en eller annen måte. Bygningen er 25 år gammel og det bærer den tydelig preg av, forteller Holtan.

– Pengene skolen samler inn under Operasjon Peru er helt avgjørende for driften av barnehjemmet og skolen i Monsefú, men det å skifte ut tak er for eksempel en jobb de ikke har penger til, legger THVS-læreren til.

Bilde av Morten på barnehjemmet i Peru

I et håp om å få fart på vedlikeholdsarbeidet trommer Holtan like godt sammen til konsert på Sanden over nyttår. Fredag 27. januar stiller Brothers, Snipp Snapp, Morten Allum og Dr. Hus & Friends på samme scene – alle med ett felles mål: Å hjelpe barna i Peru.

– Jeg hadde ikke sett for meg at dette skulle bli så stort. Det er helt fantastisk at så mange ønsker å stille opp!

Stor velvilje

En av dem som stiller opp er THVS-kollega Jon Halvor Lysebo.

– Vi syns det er hyggelig å kunne stille opp på veldedige arrangementer innimellom. I tillegg er det gøy å samarbeide med de andre artistene, sier Lysebo i Snipp Snapp.

Den store velviljen gjør at alle inntekter fra arrangementet kan gå direkte til barnehjemmet. Det gleder initiativtakeren som innrømmer at han ikke bare har reparasjon av tak og vegger i tankene når status etter veldedighetskonserten skal gjøres opp.  

– 90 prosent av inntektene vil øremerkes vedlikehold. De siste ti prosentene ønsker jeg at skal brukes til å gi barna muligheten til å dra på kino eller kanskje gå ut og spise. Det er så lite som skal til og jeg vet hvor utrolig stor pris de setter på det, men de har nesten aldri råd, sier Holtan.

Derfor betyr fullt hus ekstra mye akkurat den 27. januar.

– Jeg håper at mange benytter sjansen til å oppleve alle artistene på samme scene. I disse førjulstider tenker jeg at konserten kan være en fin tredelt julegave: Du får muligheten til å glede en annen, du gleder barna i Monsefú og du får en god følelse selv, avslutter Morten Holtan.

 

Les mer om Operasjon Peru

Østlands-Posten: Det føles så riktig å hjelpe til