Snakk med ungdommen om skolearbeidet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 29. aug. 2016
  • 06. okt. 2016

Snakk med ungdommen om skolearbeidet

Oppfordrer foreldrene til å bry seg også etter 18-årsdagen.

– Foresatte må fortsatt interessere seg for skolearbeidet selv om tenåringen har blitt myndig. Følg med og husk at dere er viktige pådrivere for å få elevene til å fullføre og bestå videregående skole.

Det sier rektor Robert Rognli og studierektor Trude Cecilie Hasle. Onsdag inviterte skolen alle foreldre og foresatte på Vg3 for å snakke om det viktige sisteåret på THVS.

– Vi oppnår gode resultater på THVS og jobber systematisk og kontinuerlig for å bedre graden av fullført og bestått. Dette er vårt samfunnsoppdrag. For å lykkes med dette er vi avhengig av at vi jobber sammen med dere til det beste for elevene.

Rollemodeller

Til stede på foreldremøtet var også høgskolelektor Mattias Øhra med sitt skråblikk på foreldrerollen. Øhra snakket om det å tørre og være en voksen og ikke minst det å bry seg om.

– Det er viktig at vi som voksne reflekterer over den viktige oppgaven vi har som rollemodeller og hvilke verdier vi ønsker å formidle, sier Hasle.

Rognli trekker fram foresattes innflytelse for å holde læringstrykket oppe og legge til rette for de riktige prioriteringene.

– Foresatte kan være en pådriver for gode rutiner og struktur i hverdagen. Det viktigste er at dere ikke slipper taket etter 18-årsdagen.

De nye fraværsreglene som trer i kraft skoleåret 2016/2017 stiller også krav til elevenes tilstedeværelse. Mer informasjon om den nye fraværsordningen finnes på skolens hjemmeside.