Snekrer til Åpen skole - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 19. jan. 2016
  • 18. feb. 2016

Snekrer til Åpen skole

Elevene selger egne trearbeider når THVS åpner dørene 2. februar.

Inne på verkstedet for treteknikk kappes, borres og pusses det. Vg1-elevene er full gang med å ferdigstille produkter til salgsutstillingen som bygg- og anleggsfag skal lokke med under Åpen skole.

– Jeg syns det er fint at noen andre kan få glede av det vi lager. Bygg- og anleggsfag har vært en spennende opplevelse så langt og jeg trives med å lage noe selv. Nå skal det bli gøy å vise det fram, sier Kristoffer Haakonsen i 1BAC.Bilde av Kristoffer Haakonsen

På treteknikkverkstedet begynner det allerede og fylles opp med ferdige elevarbeider. På salgsutstillingen vil det bli noe for enhver smak.

– Vi har blant annet laget dørmatter, ulike avlastningsbord, sjakkspill, småbord til barn med tilhørende krakker og TV-benk, forteller Julian Schaper i 1BAD.

Mangfold

Bygg- og anleggselevene er langt ifra alene om å vise seg fram på Åpen skole. På alle avdelinger arbeides det nå med å forberede informasjon om hvilke muligheter som finnes innenfor de ulike utdanningsprogrammene. 2. februar fylles skolen med elever og ansatte, opplæringskontor og andre samarbeidspartnere.

– I år arrangerer vi Åpen skole for tredje gang og vi gleder oss til å vise fram det store mangfoldet skolen har å by på. På mange områder har vi fått til god samhandling med omgivelsene og gjennom Åpen skole ønsker vi at båndene mellom skolen og byen blir enda sterkere og på den måten bygge opp under vår visjon «Byen i skolen og skolen i byen», forteller rektor Robert Rognli.

Søknadsfrist

I tillegg til informasjon om utdanningsmulighetene, sørger elevene blant annet for åpen kaffebar og restaurant og mulighet til å bli med på en guidet omvisning på bygget. I år har skolen valgt å legge langt flere aktiviteter ut i atriet og de besøkende kan vente seg både musikalske innslag, luftige trampolinesvev, avansert bilteknologi og direktesendt TV-produksjon. For å nevne noe.

– 1. mars er søknadsfristen til videregående opplæring og vi håper at Åpen skole kan gi distriktets tiendeklassinger noen svar i forhold til valget de står overfor. I tillegg håper vi at bedrifter som kan tenke seg å bli lærebedrift tar turen innom oss denne dagen. Under hele arrangementet vil både opplæringskontorene og representanter på skolen være til stede for å svare på spørsmål knyttet til å det å være lærebedrift, sier Rognli.

Dermed er det bare å sette av tiden mellom klokka 18.00 og 20.00 tirsdag 2. februar allerede nå.

– Våre elever og ansatte er klare til svare på spørsmål, opptre, servere og vise rundt. Uansett hvilken grunn du har til å besøke oss; 2, februar er alle er velkomne!

Bilde av invitasjon til Åpen skole