Søk om læreplass nå! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 29. jan. 2016
  • 13. mar. 2016

Søk om læreplass nå!

Elevene fikk gode råd på veien mot læreplass.

Torsdag fikk Vg2-elevene på Service og samferdsel besøk av opplæringskontor og bemanningsbyrå for å få informasjon om muligheter for videre læringsløp og hva opplæringskontorene kan bidra med. Oppfordringen til de med ønske om en læreplass etter Vg2 var krystallklar: Sett i gang nå! Det å være tidlig ute er en forutsetning for å lykkes.

– Det er interessant med en sånn dag. Vi får gjøre noe helt annet enn vi pleier, og vi har fått vite mer om hvilke muligheter som finnes, forteller Katrine Helland og Kristina Helland i 2SSA.

– De vi snakket med var veldig opptatt av om vi hadde tenkt på hva vi ha lyst til å gjøre videre og at vi må begynne å søke med det samme, legger jentene til.

Link inn i arbeidslivet

Mens Katrine har planer om å søke både på læreplass og påbygging neste skoleår, ønsker Kristine seg først og fremst en læreplass innenfor salg. For begge jentene kommer dagens utplasseringsplass på Meny godt med på veien videre.

– Faget prosjekt til fordypning (PTF) kan for mange være en vei inn i arbeidslivet. En PTF-plass er en mulig læreplass – ta vare på den! Vi vet at det er vilje blant bedriftene til å ta inn lærlinger, men det er dere som skaper deres egne sjanser, sier daglig leder Anne Røvik Hegdahl i Servicenæringens Yrkeskompetanse i Vestfold.

En ny verden

Etter innledningen med opplæringskontorene, var det lagt opp til speed dating i kantina der elevene fikk mulighet til å presentere seg selv for opplæringskontorene, før dagen ble avsluttet med et praktisk jobbsøkerkurs i regi av bemanningsbyrået Proffice.

– I arbeidslivet er det andre regler og premisser som gjelder, og for mange blir søkeprosessen det aller første møtet med en annen verden og en annen kultur. Da kan det være lurt å ha planlagt hvordan en ønsker å fremstå, sier Hegdahl.

Nyttig

Lærer Jarle Aagaard på Service og samferdsel er fornøyd med dagen og håper elevene følger opp oppfordringen om å starte på søkeprosessen så tidlig som mulig.

– Jeg har inntrykk at dette ble bra dag for elevene. Med å dele programmet i tre deler med informasjon, speed date og jobbsøkerkurs ble dagen variert og tilbakemelding fra elevene viser at særlig informasjonsdelen var meget nyttig, sier Aagaard.

Så da er det bare å ta Hegdahl og de andre foredragsholderne på ordet:

– Det er du som skaper din egen sjanse! Det er på tide å lene seg forover!