Språkreise fikk fart på spansken - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 05. mai. 2016
  • 20. jun. 2016

Språkreise fikk fart på spansken

– Nå er eksamen null stress, sier Joel Mengestab.

En uke i den spanske byen Benalmádena har gjort underverker for både språkkunnskapene og samhold blant de 38 spanskelevene på Vg2.

– Det har vært veldig lærerikt og jeg føler at jeg fikk brukt språket på en helt annen måte. I tillegg ble vi veldig godt kjent på tvers av klassene, forteller Joel.

Nylig kom Joel, Casper Skautvedt, Hawsoz Mohammed og resten av de de to spanskklassene hjem fra en språkreise full av spansk kultur og spanske gloser. Med daglig språkskole og innlosjering i lokale vertsfamilier, hadde ikke elevene mye annet valg enn å legge bort sitt eget morsmål.

Bilde fra språkreise– Jeg er glad for at vi bodde hos vertsfamilier framfor overnatting på hotell. Selv om det av og til tok litt tid å gjøre seg forstått, så var de veldig tålmodige med oss. Det ga oss en helt annen mulighet til å oppleve både kulturen og språket, sier Hawsoz.

– Gjennom vertsfamiliene fikk vi oppleve det spanske hverdagslivet, legger Casper til.

Flinke lærere

På den daglige språkskolen var all undervisning lagt opp på spansk og elevene var delt inn i grupper etter ferdighetsnivå.

– I min gruppe var elevene flinke til å hjelpe hverandre og forklare hvis det var noen en av de andre ikke skjønte. Lærerne var flinke og vi følte at vi kunne le av feilene vi gjorde, forteller Joel, som selv tok initiativ til å bytte gruppe underveis i oppholdet.

– Jeg syns det gikk så bra at jeg tenkte at et høyere nivå ville gi meg enda bedre utbytte.

Mindre skummelt

Så fornøyd er Joel med de ferske spanskkunnskapene at tanken på en eventuell eksamen ikke lenger vipper han helt av pinnen.

– Nå er det null stress med eksamen, sier Joel med et overbevisende smil.

Hawsoz nyanserer bildet noe:

– Jeg vil kanskje ikke si null stress, men iallfall litt mindre skummelt enn det har vært tidligere. Jeg er enig med Joel i at vi har blitt tryggere og jeg begynte til og med å bruke spanske fraser uten å tenke så mye over det.

Språklig utvikling

Avdelingsleder Cristina Almeida, som tilbrakte hele uka sammen med elevene i den spanske byen, er imponert over den språklige utviklingen i løpet av oppholdet.

Bilde fra språkreise– Det var veldig inspirerende for meg å se at elevene ble mer komfortable med å bruke språket. I tillegg var det en flott elevgruppe og ha med på tur, sier Almeida.

Joel, Hawzos, Casper og resten av klassekameratene avslutter nå spansken etter Vg2. De er ikke i tvil om at turen var an stor betydning både faglig og sosialt.

– Jeg skulle egentlig ønske at vi hadde tatt denne turen tidligere i skoleåret. Det kunne absolutt bidratt til en bedre spanskkarakter, sier Joel.

Casper og Howzos nikker enig, men skynder seg å legge til:

– På den annen side ble turen en fin avslutning på spanskfaget. I tillegg vi kunnskapen nå sitte relativt friskt i minne til en eventuell eksamen.

Fredag 13. mai får spanskelevene vite om det blir eksamen eller ei.

– Jeg føler iallfall at jeg er bedre forberedt etter denne turen, avslutter Joel Mengestab.

Bilde fra språkreise