Sprudlende samspill på tvers av generasjoner - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 11. apr. 2016
  • 18. mai. 2016

Sprudlende samspill på tvers av generasjoner

Vellykket aktivitetsdag på THVS for 25 barnehagebarn og beboere på Tårngården eldresenter.

– En fantastisk og meget vellykket dag. Det er så moro og se samspillet mellom barn og eldre, oppsummerer livsgledekoordinator Randi Palmgren Heimstad.

Sammen med resten av Livsglede for Eldre-gruppa kan hun se tilbake på en aktiv dag fylt med sang, konkurranser, smil, latter og et sprudlende samspill uavhengig av alder.

– Torstrand barnehage og Tårngården eldresenter har hatt flere treff denne våren i samarbeid med en av Livsgledegruppene og elever ved Barn og ungdom Vg2, forteller Heimstad.

Barnehagen underholdt

I mars var besøkte barnehagebarna eldresenteret og tilbrakte en koselig formiddag med lek, sang, konkurranser og servering av elevenes egne hjemmelagede boller. Torsdag var gjengen igjen samlet – denne gangen til aktivitetsdag på THVS.

– Vi samlet hele 42 personer til sang og moro på basen vår. Barnehagen underholdt med flott sang til stor glede for de eldre, før barn og eldre ble delt inn i tre lag som skulle konkurrere i bowling, dart og kaste ball i bøtte, sier Heimstad.

Ga alt

Livsgledekoordinatoren roser innsatsen som steg til nye høyder da aktivitetene ble avsluttet med rullatorstafett i gangen utenfor basen.

– Publikum heiet deltakerne fram, barna frydet seg og de eldre tok fram de siste krefter til å komme først. Den eldste deltakeren var 96 år, men ingen tvil om at konkurranseinstinktet fremdeles er intakt.

Aktivitetsdagen ble avsluttet med pølser og brød, brus, kaffe og hjemmelagede muffins pyntet med seigmenn.

– Og så var det selvfølgelig premie- og medaljeutdeling. Alle fikk lag og hvert lag måtte opp på seierspallen for å motta velfortjent applaus, avslutter Randi Palmgren Heimstad.

Bilde fra aktivitetsdagen

Bilde fra aktivitetsdagen