Stiller ut på Larvik museum - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 15. jun. 2016
  • 15. aug. 2016

Stiller ut på Larvik museum

Treteknikk-elevene bidrar med egne arbeider under utstillingen «Larvik i endring 1880 – 1915.

– Det er gøy at folk kommer og ser hva vi har gjort dette skoleåret. Kanskje det til og med kan få noen flere ungdomsskoleelever til å velge samme linje som oss, sier Ola Thoresen i 1BAA.

Torsdag 16. juni åpner utstillingen «Larvik i endring 1880 – 1915» på Larvik museum. I etasjen under hovedutstillingen, i barnas kreative verksted, har Vg1-elevene på treteknikk allerede funnet seg til rette med blant annet fjøler, sjakkbrett, TV-bord, wakeboard og barnebord med stoler. I verkstedet hersker en balansert miks av gammelt håndverk og flunkende nye elevarbeider.

– Det er veldig hyggelig at vi har elevenes arbeider på plass når utstillingen starter på torsdag. Skole er ett av temaene under utstillingen og elevbidragene passer også inn temaet som handler om Larvik som treforedlingsby, forteller prosjektleder Ane Ringheim Eriksen ved Larvik museum.

Videre samarbeid

Også lærer ved treteknikk Mari Viksjø Grøstad er fornøyd med at elevene har kommet inn i museumsvarmen.

– Vi har allerede begynt å snakke om et videre samarbeid der vi stiller ut produktene våre på slutten av skoleåret. En slik sluttutstilling blir en kjempefin presentasjon av treteknikk og det elevene arbeider med gjennom hele skoleåret, sier Grøstad.

Bilde fra utstillingen på Larvik museum

Utstillingslokalet begynner å ta form før torsdagens åpning og for Christoffer Refsholt 1BAD, Johannes Rudkjær 1BAD, Kristian Høibø 1BAD, Ola Thoresen 1BAA, Jonas Viken 1BAB og Odin Jacobsen 1BAA viser trearbeidene tydelig hvordan elevenes ferdigheter har vokst gjennom skoleåret.

– Jeg syns absolutt vi har lært mye siden i høst. De aller fleste av oss startet jo mer eller mindre på scratch, sier Ola Thoresen.

Bestemmer selv

Arbeidene blir stående på Larvik museum over sommeren før de også skal stilles ut på Færder vgs. til høsten. Mangfoldet i utstillingen viser at elevene også har hatt sitt å si i idéfasen til hvert produkt.

– Jeg syns det er bra at vi får bestemme så mye selv og bygge det vi vil, sier Kristian Høibø, som stiller ut et selvlaget wakeboard.

– Hvorfor akkurat wakeboard?

– Wakeboard er en kul sport og det er noe en kan lage selv og i tillegg bruke. Men det har tatt mye tid – mer enn jeg hadde trodd. Det ble mye pussing og veldig utfordrende å holde brettet helt stille under sliping, forteller Kristian, og får støtte av Ola.

– Vi har lært veldig mye – ikke minst har vi lært at ting tar tid!

Har levert småhus og båter

Og med så mye tid og innsats nedlagt, er det ekstra hyggelig at arbeidene blir tatt godt imot. Ikke bare produktene som stilles ut, men også avkapp som har fått nytt liv.

 – Med mange barneskoler og barnehager på besøk har Larvik museum ønsket seg en del hus som barna kan bygge byer av mens de lærer om byutvikling og historien til Larvik by. Derfor har elevene kappet hus til bruk på museet i tillegg til båter som brukes til tilsvarende aktiviteter på Sjøfartsmuseet. På den måten har gammelt avkapp fått et helt nytt liv, avslutter lærer på treteknikk Mari Viksjø Grøstad.

 Les mer om utstillingen «Larvik i endring 1880 – 1915 på Larvik museums nettside