Stolt av faget sitt - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 16. feb. 2016
  • 11. apr. 2016

Stolt av faget sitt

Else-Marie la frisørplanene på hylla og satset alt på trevaresnekkerfaget.

I mandagens utgave av Sandefjords Blad (SB) foreller THVS-eleven om hvordan hun endte opp med hammer og spiker i stedet for hårfarge og styling, og om hvor godt hun trives som lærling hos Fortuna Trevarefabrikk.

– Jeg er veldig heldig som får lære faget mitt i en bedrift med så bred kompetanse som denne. Veldig mange andre har spesialisert produksjonen sin, forteller 19-åringen til SB.

Hun er kjempefornøyd med oppfølgingen fra kolleger i Fortuna, og er glad hun fikk muligheten til å ta Vg2 på THVS på tross av få søkere.

– Heldigvis var det et par lærerer på Thor Heyerdahl som kjempet for at jeg skulle kunne fortsette. De hadde tro på meg, og det er jeg veldig takknemlig for i dag, sier Else-Marie til avisa.

Løfter yrkesfagene

Reportasjen med Else-Marie Tallaksen er en del av yrkesfagserien «Disse trengs i Norge». Gjennom vinteren har totalt 14 lærlinger fra hele fylket har blitt presentert, sammen med sine lærebedrifter, i både SB og flere av Amedias Vestfold-aviser.

– Dette har vært ordentlig moro å følge med på. Serien har vært et løft for yrkesfagene, sier næringslivskoordinator på THVS Per Eitrem.

Hele serien om de 14 lærlingene samles i en egen e-avis. Forhåpentligvis har intervjuene sørget for økt kunnskap blant 10. klassingene som skal velge utdanningsprogram på videregående skole før 1. mars.

– Fremtidens behov for fagarbeidere er en vinn-vinn-situasjon for både ungdommen og arbeidslivet. Yrkesfagene gir en kort og relevant utdanning med muligheter for å gå rett ut i jobb eller spesialisere seg videre.

– Dersom man vil kvalifisere seg ytterligere er jobben som fagarbeider et flott fundament. Muligheten er alltid til stede for å kunne ta høyere utdannelse. Sjansen for at man da treffer målet, nemlig får relevant kompetanse som samfunnet etterspør, er større for de som kjenner arbeidslivet fra før, avslutter Eitrem.

 

Her kan du lese intervjuet med Else-Marie: Tenkte utenfor boksen

Artikkelen publiseres i sin helhet med tillatelse fra Sandefjords Blad.