Tar imot 580 niendeklassinger - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 14. nov. 2016
  • 18. jan. 2017

Tar imot 580 niendeklassinger

Tirsdag og onsdag er det Rett kursvalg på THVS.

Gjennom Rett kursvalg får Larvik og Lardals 580 niendeklassinger et innblikk i hverdagslivet på THVS der informasjonen fra nåværende elever står i sentrum. Hovedmålet er å gi elevene kjennskap til to ulike utdanningsprogram og dermed bidra til at de de står bedre rustet til å velge riktig neste år.

– Dagene er lagt opp for å gi ungdommen en praktisk innføring i hvordan hverdagen er innenfor de ulike utdanningsprogrammene. Vi ønsker å gi dem en annen opplevelse av fagene enn det de kan lese seg til og informasjonen skal de få gjennom våre egne elever. Det er de som er aller best egnet til å fortelle om både fordeler og ulemper ved sitt utdanningsprogram, sier avdelingsleder Bernhard Grøtan ved Elevtjenesten.

Elevene fordeler seg mer eller mindre 50-50 mellom studieforberedende og yrkesfaglige utdanningsprogram, men med studieforberedende et lite hakk foran etter at medier og kommunikasjon nå har blitt et studieforberedende utdanningsprogram. 

– Tallene viser at 46 % av niendeklassingene ønsker å se nærmere på yrkesfagene mens 54 % har valgt studieforberedende utdanningsprogram. Det er en fordeling vi er veldig fornøyd med, sier Grøtan.

Etter to opplevelsesrike dager på THVS vil niendeklassingene forhåpentligvis ha et noe bedre grunnlag til å velge både skole og utdanningsprogram når den tid kommer. Og i januar er det tiendeklassingenes tur til å bli enda litt klokere. Tirsdag 10. januar arrangeres Rett kursvalg for avgangselevene på ungdomsskolene i Larvik og Lardal.