Vandrende Dansebonanza - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst: Stine Indahl; Foto: Tonje Mågerø Thorsen
  • 27. okt. 2016
  • 10. jan. 2017

Vandrende Dansebonanza

Danseelevene gjentar suksessen og inviterer til vandreforestilling på THVS 1. november.

Den siste tiden har dansende elever i grupperom, trapper og andre fellesområder vært en del av skolehverdagen på THVS. Mange øvingstimer ligger bak når publikum skal geleides vekk fra både tradisjonelle scener og faste sitteplasser.

– Mange har nok en oppfatning av at dans hører hjemme på en scene eller i en dansesal, men med vandreforestillingen Dansebonanza drar vi dansen ut i andre rom. Vi ønsker å vise fram skolen vår i en helt ny drakt. 

Det sier Andrine Semb, Emma Kristensen, Ingrid Skorge og Pauline Klaastad. Sammen med Vilde Ask utgjør Vg3-elevene produksjonsgruppa som er ansvarlig for blant annet markedsføring. Utklekking av navnet på høstens forestilling står de også bak.

– Bonanza betyr at det er mye av noe og vandreforestillingen vår er fylt med mange ulike stilarter. Det var et ønske, både fra oss elever og lærerne, om å presentere en annerledes danseopplevelse og vi har flettet alt fra hip hop til latin inn i programmet, forteller Ingrid Skorge.

Tilpasset rommet

Jentene er hemmelighetsfulle på spørsmål om å røpe hvilke rom som er plukket ut denne gangen, men de garanterer stor variasjon.

– Vi bruker rom overalt på skolen og har jobbet med å tilpasse dansen til akkurat det rommet vi har valgt. Mange av dansene ville ikke gitt den samme opplevelsen eller hatt det samme uttrykket i et annet rom, sier danseelevene. 

Egen boble

Siden hver enkelt dans er spesielt tilpasset rommet, må nødvendigvis også en del av forberedelsene skje utenfor dansesalens trygge ramme. Det har bydd på enkelte utfordringer.Bilde av dansebonanza

– Vi har danset mens folk gjør akkurat det de pleier å gjøre. Naturligvis blir folk nysgjerrige, men det kan føles litt ubehagelig når de kikker og snakker om det du gjør, sier Ingrid Skorge, som har lagt en strategi for seg selv:

– Det gjelder å gå inn i karakteren, inn i en egen boble og gjøre det fullt ut.

Praktisk arbeid

I underkant av én uke før skolen fylles med 26 danseelever begynner stadig flere av koreografiene å sitte.

– Det er ganske vanlig å føle at en er mindre forberedt enn det en egentlig er, men brikkene faller på plass til slutt. De gjør alltid det, forsikrer danserne.

Danselærer Maria Ottesen lar seg imponere av elevens innsats for å få alle detaljer på plass før premieren.  

– Det er veldig nyttig for elevene å få oppleve denne siden ved dansen. Dans handler ikke bare om å skape danseuttrykk, men også om alt det praktiske rundt som må være på plass før en forestilling. Elevene har virkelig stått på og holdt tidsfrister, roser Ottesen.

Begrenset antall plasser

Dansebonanza presenteres klokka 18.00 og 19.30. Med et begrenset antall plasser er det førstemann til mølla. Det vil være mulig å ordne reserverte stoler noen steder i bygget dersom noen skulle ha behov for dette.

Forhåndssalg av billetter kan gjøres ved å ta kontakt med elever på danselinja. Det vil også være mulig å kjøpe billett i døra (kun kontant betaling) dersom forestillingen ikke allerede er utsolgt.

Dansebonanza på Facebook

Bilde av dansebonanza

Den røde detaljen går igjen i dansernes kostymer gjennom hele forestillingen.
Alle foto: Tonje Mågerø Thorsen