Vandrende danseopplevelse - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 05. apr. 2016
  • 18. mai. 2016

Vandrende danseopplevelse

Utfordrer publikum med vandreforestillingen We Belong torsdag 14. april.

I dagene framover kan du risikere å møte på dansende elever både i grupperom, trapper og andre fellesområder rundt om på skolen. Når musikk- og danseelevene inviterer til forestillingen We Belong torsdag 14. april må publikum nemlig se langt etter tradisjonelle scener og sitteplasser.

– Denne gangen inviterer vi til en vandreforstilling der vi har tatt utgangspunkt i skolens visjon om å være nysgjerrig, modig og utadvendt. For publikum som er vant til stillesittende forestillinger foran en scene, blir nok denne forestilling noe helt annet enn forventet.

Det forteller Vg3-elevene Celine Trollsås, Mari Sæther Glittum, Selma Licina, Silje Knive Walin, Linnea Melby og Stine-Elise Hansen Barnholdt. Sammen med resten av musikk- og danseelevene på Vg1, Vg2 og Vg3 gleder jentene seg over å ha tatt steget ned fra den tradisjonelle scenen i Kon-Tiki og ut i skolens mange fellesområder.

Bilde av plakat for We belong

– We Belong blir annerledes, uforutsigbart, kult og en helt annen type forestilling enn vi pleier å levere. Vi tror nok ikke publikum er innstilt på at de faktisk på vandre selv om det heter vandreforestilling. Publikum kommer til å bli en del av dansen og de vil utfordres til å tenke på en annen måte enn de pleier å gjøre.  

Inspirasjon

Det er Vg3 som har hovedansvaret for forestillingen, men alle tre trinnene bidrar med det de har jobbet med den siste tiden. Når det gjelder selve innholdet vil ikke danserne røpe for mye, men det er ikke usannsynlig at både bord, stoler og publikum fort kan bli en del av forestillingen.

– Vi tilpasser dansen til de rommene vi har valgt og bruker hele skolen til å hente inspirasjon. Vi føler oss ofte litt gjemt inne i dansesalene, men nå kan vi gjøre noe som andre ikke forventer og vise oss fram fra en annen side enn vi pleier.

– Forestillingen blir variert – fra postmoderne dans til showjazz. Vi kommer til å danse oss gjennom alle fem etasjene med start i Kon-Tiki og avslutning i den store ringen i 5. etasje.

Førstemann til mølla

We Belong presenteres både klokka 18.00 og 19.30 og jentene understreker at det er begrenset antall plasser.

– For at det ikke skal bli for trangt, er ca. 70 personer et ideelt antall. Så da blir det førstemann til mølla, sier danserne, som håper at publikum møter opp med et åpent sinn.

– Det kan jo oppfattes som litt sært, men vi opplever at folk er nysgjerrige. Vi håper at publikum ikke er kritiske, men er åpne for alt. Forestillingen kommer til å bli variert og det kommer til å bli veldig mye fin dans, avslutter Celine, Mari, Selma, Silje, Linnea og Stine-Elise.

Forhåndssalg av billetter kan gjøres på mobil 958 41 048 eller 942 80 942.