Varmer opp for Oslo Ess - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 29. aug. 2016
  • 14. nov. 2016

Varmer opp for Oslo Ess

MD-elever står på scenen under ungdomsarrangement på Sliperiet 4. september.

Når Oslo Ess går på scenen på Sliperiet førstkommende søndag har det THVS-dominerte rockebandet Villon allerede gjort sin del av jobben for å få konsertpublikummet i stemning.

– Jeg trodde nesten ikke det var sant da Anders (Buaas) spurte om Villon ville være support for Oslo Ess. Jeg svarte vel egentlig bare ja på vegne av hele bandet, forteller Zenoa Taylor Birchler i 3MDA.

Steppet inn

Siden oppstarten i 2013 har også THVS-elevene Øyvind Jonas Nordli Lunde (2MDA) og Johan Fredrik Stensrud (gikk ut av 3MDA i vår) fått innpass i rockebandet med base i Tønsberg.

– Vi trengte en trommis og da jeg ble kjent med Johan på THVS fant jeg fort ut at han passet bra inn i bandet vårt, sier Zenoa, som også fikk hentet inn Øyvind etter å ha blitt kjent på musikklinja.

– Jeg hadde vært på masse konserter og syns de spilte dritkul musikk. Derfor sa jeg selvfølgelig ja til å steppe inn da bassisten i bandet skulle dra i militæret, sier Øyvind.

Siste finpuss

I tillegg til å spille på skolen, øver guttene sammen to ganger i uka i Tønsberg. Nå har de satt opp en passende liste som skal sørge for å få liv i publikummet før Norges travleste punk-rockere inntar Sliperiet.

– Nå jobber vi med å repetere settet og gjøre den aller siste finpussen før helga, forteller guttene, som lover minst én nyhet og flere gamle klassikere.

Friskt blod

Søndagens arrangement er et samarbeid mellom Larvik kommune, Bølgen kulturhus og Rockekveld Live. Det er rusfritt og derfor ingen nedre aldersgrense. Medarrangør og musikklærer på THVS Anders Buaas er glad over å kunne inviterer til det han kaller for «et skikkelig bra musikkarrangement for ungdom».

– Dette er et arrangement for ungdom og da er det en selvfølge at det også er unge musikere som varmer opp. Guttene i Villon bringer inn nytt og friskt blod og det er viktig å og gi dem en sjanse, sier Buaas.

Den sjansen er THVS-elevene takknemlig for å ha fått.

– For oss er dette en super sjanse og et springbrett for å komme videre. Vi føler at vi har en ekstra motivasjon for å dra på øving nå, avslutter Zenoa Taylor Birchler, Øyvind Jonas Nordli Lunde og Johan Fredrik Stensrud.