Vil inspirere til felles dugnad for Peru - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 17. okt. 2016
  • 13. des. 2016

Vil inspirere til felles dugnad for Peru

Peru-komiteen oppfordrer alle medelever til å starte jobbjakten så tidlig som mulig.

Fredag 4. november arrangeres Operasjon Peru på THVS for 24. året på rad. Komiteen er godt i gang med forberedelsene, og denne uka starter de jobben med å informere og ikke minst motivere samtlige medelever til en skikkelig arbeidsinnsats til inntekt for barna på skolen og barnehjemmet i Monsefú.

– Gjennom informasjonsmøtene håper vi å bidra til at elevene åpner øynene og ser at denne aksjonen ikke bare er «noe vi gjør», men at vårt bidrag hjelper barn i nød. Vi jobber sammen for en god sak, sier leder av Peru-komiteen Jenny Myrland Johansen.

Vise fram hverdagen

Sammen med Patryk Kuklinski, Petter Giahuy Tran, Karoline Aas, Erik André Solvang og Rashidaah Abdi Hujaale danner Jenny komiteen som skal sørge for at alt går på skinner fredag 4. november.

– Når vi hører om hvordan barna på skolen og barnehjemmet har det, så er det ingen tvil om at det er veldig langt unna vår virkelighet. Vi må derfor klare å sette oss inn i andres problemer og gi barna i Peru et ansikt, sier aksjonslederen.

– Det er vanskelig å se det for seg at noen kan ha det så tøft. Jeg tenker at det er vår oppgave å vise det fram, legger Petter Giahuy Tran til.

Illustrasjonsfoto Operasjon Peru

Nå håper komiteen at elevene er tidlig ute med å skaffe seg jobb til aksjonsdagen. Samtidig oppfordrer de ansatte ved THVS, og alle andre med behov for å få utført jobber som hagerydding eller husmaling, til å registrere seg i skolens resepsjon.

– Vi tar på oss praktisk talt alt av overkommelige jobber både for privatpersoner og bedrifter, sier koordinator for Operasjon Peru Ingjerd Beate Nyhus Larsen.

Gir håp

Rektor Robert Rognli oppfordrer alle til deltagelse på Operasjon Peru.

– Dette er årets viktigste skoledag. Gjennom denne dagen gir vi håp om en bedre framtid for barn og elever på vår skole i Monsefu, sier Rognli, og legger til:

– Ansatte oppfordres til å bidra med arbeidsplasser hvis de har noe de gjerne skulle ha gjort hjemme.

Bruk komiteen

Et dagsverk er satt til 400 kroner, men det er fullt mulig å bidra med mer for dem som ønsker det. Som tidligere år vil også noen elever gå med bøsser rundt i distriktet på innsamlingsdagen.

– Vi har en del bøsser, men det absolutt beste er at elevene skaffer seg jobber selv. Vi i komiteen kommer til å sitte på elevrådsrommet i midttimene framover, så det er bare å komme innom oss hvis det er noe vi kan bidra med. Operasjon Peru har også en egen Facebook-side der vi deler informasjon, svarer på spørsmål og tar imot jobboppdrag. Det er bare å bruke oss – vi er her for å hjelpe!

 

Pengene fra Operasjon Peru overføres til konto 1503.18.73816 og merkes med Operasjon Peru, navn og klasse. Det er også mulig å vippse over penger til «THVS PERU».