Vil møtes med respekt - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 15. aug. 2016
  • 06. okt. 2016

Vil møtes med respekt

Første skoledag på THVS for 600 Vg1-elever.

– Jeg håper at alle er koselige og at jeg får en fin start på ny skole, sier Victoria Hovland.

Sammen med tidligere klassekamerater fra Hedrum ungdomsskole, venter Victoria spent på å bli presentert for sin nye skolehverdag. Mandag var 600 Vg1-elever samlet i Boligmappa Arena til felles oppstart på skoleåret 2016/2017.

– Hva skal til for at du får en god start?

– At folk respekterer meg som jeg er selv om jeg er litt rar, sier den ferske Vg1-eleven med et smil.

Mens Victoria skal begynne på helse- og oppvekstfag, gleder Oliver Müller seg til å ta fatt på to år på service og samferdsel. Også han er opptatt av et inkluderende klassemiljø.

– Jeg håper at det blir en hyggelig start og at folk tar meg som jeg er, sier Oliver, som ønsker å utdanne seg videre innenfor logistikk.

Trygt miljø

I dag tidlig fikk Victoria og Oliver og resten av Vg1-elevene et kort innblikk i sin nye skolehverdag på THVS før de ble tatt med ut til sine avdelinger for å hilse på medelever, lærere og avdelingsledere.

– Vi har sett fram til at dere skal starte her hos oss! Vi er en stor skole med mange elever, men likevel lykkes vi med å få til et miljø som elevene føler seg trygge og trives i. Det skal vi bruke mye tid på i år også, innledet rektor Robert Rognli.

– Årene i videregående skole er viktige. Det er nå du skal finne ut hva du skal bli – skape din egen framtid. Det starter i dag!

Praktisk undervisning

To som allerede har funnet tonen på tvers av ulike ungdomsskoler er Aleksander Skalleberg og Åge Joachim Tangen (bildet under). Etter ha tilbrakt de siste skoleårene på henholdsvis Hedrum og Mellomhagen, skal de to nå fortsette skolehverdagen på teknikk og industriell produksjon.

Bilde fra første skoledag i Boligmappa Arena

– Jeg er liker å skru i stedet for å skrive. Nå håper jeg at jeg kommer i en klasse der jeg kan bruke henda og ikke minst får muligheten til å konsentrere meg godt, forteller Aleksander.

– Hva tenker du om at du nå ikke lenger skal gå i klasse med de du kjenner så godt fra ungdomsskolen?

– Det er jo litt kjedelig, men samtidig blir det gøy å bli kjent med nye. Og så kan jo vi som kjenner hverandre fra før, fremdeles være sammen i friminuttene.

Også Åge Joachim ser fram til å jobbe med praktiske utfordringer på verkstedene.

– Jeg liker å bruke henda og kan bli ukonsentrert når jeg sitter stille for lenge. Jeg har vært spent før i dag, og satser på å komme i en grei klasse med folk som respekterer meg, sier Åge Joachim.

Finne seg til rette

Nå venter hektiske dager med mye informasjon og nye rutiner å sette seg inn i for Vg1-elevene før skolehverdagen starter på alvor. På vei ut til klasserommene, fikk de følgende ord med seg på veien fra rektor Robert Rognli:

– Overgangen til videregående skole kan være krevende, og vi skal gjøre vårt beste for at du finner deg til rette her hos oss.

Østlands-Posten: Tror rekordfå dropper ut av videregående skole