Viser fram elektrofag i reklamefilm - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 01. mar. 2016
  • 11. apr. 2016

Viser fram elektrofag i reklamefilm

Lærer om reklamesjangeren gjennom å fortelle om eget utdanningsprogram.

– Filmen er laget for 9. og 10. klassinger som lurer på å velge elektro eller som er usikre på hva de skal velge på videregående skole. Vi har prøvd å tenke hva vi ville lurt på om vi skulle velge utdanningsprogram nå, forteller Oskar Lynum Ottesen 2DEA, Håkon Isak Haga 2ELB og Tommy Pettersen Løvoll 2ELB.

De tre guttene har, sammen med sine medelever på elektrofag og helse- og oppvekstfag, de siste ukene brukt tid både i programfag, prosjekt til fordypning og norsktimene på å ferdigstille reklamefilmen.

– Vi har gjort prosjektet tverrfaglig og forsøkt å skape en fly ved å trekke fagene over i hverandre. Oppgaven er en fin innføring i reklamens fagbegreper og kjennetegn før vi skal i gang med analyse etter påskeferien, forteller norsklærer Sissel Merete Andersen.

Mange muligheter

Oppgaven var å lage sammensatt tekst og en digital fortelling om eget utdanningsprogram, og elevene har selv valgt om de ville lage film, plakat eller fotostory. Det ferdige produktet skal brukes under Åpen skole, Rett kursvalg og lastes opp på YouTube.

– Vi gikk for film med musikk som 9. og 10. klassinger liker. I filmen har vi fokusert på praksis, variasjon og prøvd å få fram noe av det morsomme med elektro. I tillegg har vi vist fram alle mulighetene som finnes og de ulike veiene en kan velge på Vg2, sier Oskar, Håkon Isak og Tommy.

Masse læring

Og det er ikke bare for ungdomsskoleelevene at reklamefilmen blir lærerik. Arbeidet med norskprosjektet bidrar også til å bevisstgjøre elektrofagelevene selv om hva de kan bli etter endt skolegang.

– Det er masse læring i en slik oppgave. Elevene får brukt kreativiteten, de må samarbeide og de må forholde seg både til egne grupperegler og til en streng deadline. Forhåpentligvis føler elevene at oppgaven har nytteverdi og gir økt motivasjon, sier Andersen.

Her kan du se guttenes reklamefilm om elektrofag

Her kan du se Mina, Susanne, Stine og Martes reklamefilm om helse- og oppvekstfag  

 

Bilde av Nikolay Yanew

Nikolay Yanev 2DEA lagde en plakat og har brukt mye tid på å finne den perfekte kombinasjonen mellom tekst og bilder.