Har spredd livsglede i hele høst - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Foto: Randi P. Heimstad
  • 19. des. 2017
  • 18. jan. 2018

Har spredd livsglede i hele høst

Stadig flere sykehjem og barnehager sertifiserer seg til Livsgledehjem og Livsgledebarnehager.

Denne høsten har det vært stor aktiviteter på sykehjem og eldresenter i Larvik i regi av Livsglede for eldre. Bowling, dart, ludo, håndpleie, bingo, fysisk aktivitet, musikk og dans er blant aktiviteten helse- og oppvekstfagselevene har invitert til.

– Elevene som har valgt Livsglede for eldre som praksisform og metode i undervisningen, har gledet beboere ved Stavern, Yttersølia og Furuheim sykehjem. Noen elever har også hatt aktiviteter på Tårngården eldresenter, forteller livsgledekoordinator Randi Palmgren Heimstad.

Den gode samtalen

Fra midten av november og i desember er der juleaktiviteter som har fylt programmet med blant annet juleverksted på alle eldresenter og sykehjem, tur til Gjennestad hagesenter og kafébesøk.

– Luciaopptrinn, juletregang, quiz og opplesing av dikt og julefortelling har vi også fått til. Servering av kaffe og kaker er selvfølgelig en viktig del av arrangementet. Elevene baker, noe er kjøpt og noe er sponset av lokale næringsliv, forteller Heimstad.Bilde fra Livsglede for Eldre

Livsgledekoordinatoren roser elevene for den strålende jobben de gjør – til gjensidig glede for både ung og gammel.

– Kommunikasjon er en viktig og sentral del. Elever forteller om hvor interessant det var å høre en sykehjemsbeboer fortelling om hans tid som hvalfanger. Dette er historier som er spennende for elevene å høre, men også viktig for den som forteller at noen har tid å lytte.

Kartlegging

Larvik kommune går nå inn i en spennende tid framover der alle sykehjemmene i Larvik og Lardal er nå i gang med sertifiseringsordningen for Livsgledehjem. I Larvik og Lardal er flere skoler og barnehager også engasjert med blant annet sju Livsgledebarnehager.

– Jeg har tro på at dette blir flott for beboere og ansatte ved alle sykehjemmene og at mobilisering av nærmiljøet blir en viktig del av arbeidet. Mange frivillige organisasjoner gjør allerede mye bra sammen med skoler og barnehager. Nå skal dette settes mer i system og vi får kartlagt hva den enkelte beboer liker å være med på.

Kickoff i Bølgen

I 2018 fortsetter Livsglede for Eldre med kickoff i Bølgen 16. og 17. januar hvor alle ansatte fra sykehjemmene er invitert, samt frivillige organisasjoner, skoler og barnehager.

– Vi vil være representert i Bølgen med elever og lærere fra Vg1 og Vg2 helse- og oppvekstfag som stiller i sine gule t-skjorter. Vi heier på Larvik kommune som en Livsgledekommune, avslutter Randi Palmgren Heimstad.

Bilde fra Livsglede for Eldre

Bilde fra Livsglede for Eldre

Bilde fra Livsglede for Eldre