Nå starter billettsalget - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 24. nov. 2017
  • 13. des. 2017

Nå starter billettsalget

14. februar er det Grease-premiere i Bølgen.

De har danset, sunget og improvisert seg gjennom tøffe auditionrunder. Nå er hovedrollene i den romantiske musikalkomediene besatt, og øvingene fram mot uke 7 kan starte for alvor. Neste uke starter billettsalget.

– Med bare to kveldsforestillinger er det bare å gripe sjansen og sikre seg en billett. Det hadde vært kjempegøy for oss om vi klarte å få solgt ut to fulle hus, sier produsent Siri Andersen.

Dette er første gang musikk- og danselinja på THVS setter opp en musikal, og elevene har tatt utfordringen på strak arm.

– Vi lærerne er kjempeimponert! Elevene har vært så profesjonelle og alle stilte godt forberedt til audition, sier Andersen.

Formidling

Det ble derfor ingen enkel jobb for produsentene som skulle avgjøre hvem som fikk de største rollene.

– Å velge ut hovedrollene har vært den vanskeligste biten og absolutt ikke noe vi tok lett på. Heldigvis er det mange fellesnummer og ingen fare for at ikke alle elevene får nok å gjøre, sier Andersen.

– Elevene som gikk videre fra audition scoret høyt på formidling. I tillegg så vi mye på kjemi. Det er helt avgjørende at for eksempel hovedrolleinnhaverne Danny og Sandy fungerer godt sammen, legger hun til.

Kamp om rollene

Til slutt var det Vg2-elevene Jonathan Grønnerød og Johanne Nordheim som trakk det lengste strået. Men ikke uten solid konkurranse fra både eldre og yngre medelever.

– Det var kamp om Danny-rollen helt til siste slutt. Jeg ville gjerne ha rollen selv, men den passer Jonathan godt og det er ingen sure miner, sier Øyvind Lunde i 3MDA.

Nå har Vg3-eleven slått seg til ro med rollen som Kenickie i stedet.

– Vi har et sinnssykt bra samhold og vi unner hverandre de rollene vi har fått. Iallfall til slutt, sier Øyvind med et smil.

Drøm

Mens både Øyvind og Jonathan har erfaring med skuespill og lære seg replikker, er sjangeren ukjent for Johanne som spiller hovedrollen som Sandy.

– Dette er helt nytt for meg, og jeg tenker at det kommer til å bli både spennende og utfordrende, forteller Johanne, som ikke var i tvil om at det var nettopp den rollen hun ønsket å gå for da audition startet.

– De fleste drømmer jo om å være Sandy, og jeg følte også at det var den rollen som passet meg best.

100 prosent

Nå venter intensive uker med øving fram mot premieren i Bølgen 14. februar. Også utenom ordinær skoletid.

– Det blir mye jobb på hovedrolleinnhaverne, men vi har vært veldig tydelige på at de som ender opp med de største rollene må være forberedt på å stille opp 100 prosent. Det er ikke mulig å få alt på plass innenfor den undervisningstiden vi har, sier produsenten.

– Ikke noe problem! svarer elevene.

Jonathan utdyper:

– På mange måter blir det som en hvilken som helst annen fritidsaktivitet. Vi vet at det kommer til å gå mye tid utenom skolen. For min egen del er jeg vant til det, og tenker at det går helt fint.

Når billettsalget starter til uka, håper Jonathan og resten av musikk- og danseelevene at mange benytter sjansen til å få med seg den populære musikalen.

– Det er jo Grease!

– Den har alltid vært populært. De eldre har et forhold til filmen og den ungdommelige formen gjør at også de unge kan relatere seg til handlingen. Grease er noe for alle!  

Kjøp billetter via Bølgens nettside