Peru-kafé på Hospitalet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 18. okt. 2017
  • 15. nov. 2017

Peru-kafé på Hospitalet

Thor Heyerdahls Café gir overskuddet til Operasjon Peru.

– Å støtte barna i Peru er en viktig sak for oss. Ødeleggelsene har vært store og de har behov for hjelp. Vi vil bidra for å gi de mulighet for utdanning og et nytt liv, sier Aleksander S. Edvartsen.

Fra plassen bak et bugnende kakebord ser han fornøyd utover et fullsatt kafélokale. Som vanlig har elevene på arbeidslivstrening lykkes med å fylle Hospitalet til siste stol. Denne fredagen er det Operasjon Peru som er hovedfokus for de engasjerte og serviceinnstilte elevene.

– Det er umulig for oss å forestille oss hvordan de barna har det. Ved å kjøpe kaker og ta lodd hjelper dere ikke bare oss, men også barna i Peru. Derfor sier vi tusen hjertelig takk for alle bidrag, legger Aleksander til.

Håper på litt ekstra

Loddtrekningen nærmer seg og på kakefatene forsvinner stykke for stykke. Det lover godt foran dagens kasseopptelling. Men 50-60 gjester får både ostekake, skolebrød, sjokolademuffins og andre fristelser bein å gå på.

– På en normal fredag pleier vi å få inn mellom 4.000 og 6.000 kroner. I dag håper vi på litt ekstra siden det går til Peru, forteller Bjørn Fredrik Bærø (under).

Bilde fra Thor Heyerdahl Cafe

Inntektene fra kaféen har bidratt til flere flotte turer for kafé-gruppa de siste årene, men ikke alt går tilbake til elevene selv.

– Vi gir alltid noe av overskuddet bort til veldedighet. Operasjon Peru er et slikt formål som elevene liker å bidra til, forteller Karen Margrete Røste.

Imponerende samspill

Elevenes generøse bidrag gleder også kaféens faste gjester.

– Jeg syns det er helt perfekt at elevene stiller opp på denne måten! Det viser at de har et ønske om å bidra og å delta i det som skjer i verden, sier Claus Van Baal.

Sammen med kona Anne Marie Van Baal, Åge Bergene, Liv Bergene og Gerd Solveig Gjone, er Van Baal blant de faste gjestene som stort sett alltid tar plass i sin faste sofa når elevene åpner dørene til Hospitalet.

– Det er en bra kafé og god service! Vi som har vært her siden de startet, ser godt at elevene vokser med oppgavene. Både elever og lærere er helt fantastiske, og de viser et imponerende samspill, avslutter Claus Van Baal.

Bilde fra Thor Heyerdahl Cafe

Bilde fra Thor Heyerdahl Cafe