Sprer danseglede på ungdomsskolene - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 08. des. 2017
  • 18. jan. 2018

Sprer danseglede på ungdomsskolene

Elevene håper på flere søkere til danselinja etter to uker på ungdomsskoleturné.

De siste ukene har vært litt utenom det vanlige for de 17 danseelevene på Vg2 og Vg3. Etter at de fikk i oppgave å lage et opplegg tilpasset ungdomsskoleelever har kreativiteten sluppet løs.

– Målet med opplegget var å skape danseglede og bidra til økt rekruttering til danselinja. Det håper jeg vi har klart å få til, forteller Vg3-elevene Anne Marthe Melberg og Juliane Øverbø.

Siden oppstarten på Mellomhagen ungdomsskole i slutten av november, har turnébussen rullet innom både Brunla, Hedrum, Kvelde og Ra. Noen ungdomsskoler har også fått besøk i flere omganger og blitt loset gjennom danseelvenes øvelser.

– Det var viktig at alle ungdomsskoleelevene skulle føle mestring. Derfor la vi opp til et program som kunne passe for alle.

Mange muligheter

I tillegg til selve dansetreningen, sørget også elevene for å informere om hvilke muligheter som finnes for videre studier etter tre år på danselinja.

– Det er nok ikke alle ungdomsskoleelever som har fått med seg at musikk og dans er et studieforberedende utdanningsprogram som gir generell studiekompetanse. Studiekompetanse er viktig for mange, og derfor ønsker vi å være med på å øke denne kunnskapen om videre studiemuligheter, forteller elevene.

Alt kan skje

Torsdagens besøk på Hedrum ungdomsskole var siste stopp på turneen. Samtidig som elevene forhåpentligvis har bidratt til å øke interessen for dans, har ukene også vært lærerike for dem selv.

Bilde fra danselinjas ungdomsskoleturne

– Vi har lært mye om å tilpasse dans til ulike målgrupper. I tillegg har vi lært å være åpne for at alt kan skje. På en skole streiket for eksempel lyden – da måtte vi bare løse på en best mulig måte, forteller elevene og legger til:

– Vi merker at det er forskjell på oss fra de første til de siste besøkene. Vi føler at vi har blitt sikrere på oss selv og utviklet oss utover i turneen.

Tryggere

At elevene har vokst med oppgaven, skriver danselærerne mer gjerne under på.

– Vi lærerne er kjempefornøyd! Elevene har vokst mye på å dra ut og gjennomføre et slikt opplegg. I starten var alt nytt og kanskje litt skremmende, men de har blitt tryggere på å stå foran en gruppe og undervise, forteller danselærer Anette Dolva.

– Vi ser at de har de lært seg improvisasjon og det å ta ting på sparket. Tilbakemeldinger fra skolene vi har besøkt, viser at både lærere og elever er positive og føler at de har fått en god opplevelse, avslutter Dolva.

Bilde fra danselinjas ungdomsskoleturne

 

1. mars er fristen for å søke på videregående opplæring. For å bidra til økt kunnskap og trygghet før valget, inviterer THVS til Rett kursvalg for elever på 10. trinn tirsdag 9. januar. Det er også mulig for kommende elever, foresatte, familie og andre interesserte å bli bedre kjent med skolens utdanningsprogram under Åpen skole onsdag 24. januar. Dørene åpner klokka 17.00.