Storproduksjonen er i gang - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 31. okt. 2017
  • 18. jan. 2018

Storproduksjonen er i gang

Restaurant- og matfagelever står for maten under onsdagens fagbrevutdeling på THVS.

– Dette er første gangen vi lager mat til noen utenfor klassen, men det er ikke noe problem, sier Kristian Dale i 1RMA.

Sammen med Johannes Nilsen er Vg1-eleven i full gang med å trille ut ikke mindre enn 750 kjøttboller. Onsdag kveld et det nemlig restaurant- og matfagelevene som står for bevertningen når 350 gjester inntar THVS i forbindelse med fagbrevutdelingen for 145 av fylkeskommunens yrkesfagelever.

– Det er morsomt at elevene får prøve seg på storproduksjon. Å ta imot et selskap med 350 gjester er en del av virkeligheten ute på en arbeidsplass, så dette er verdifull og virkelighetsnær læring for elevene. I tillegg får vi vist at vi er litt modige som tar en slik utfordring, sier lærer Marianne Skimo.

Struktur og planlegging

I tillegg til kjøttbollene, som Kristian og Johannes allerede er godt i gang med, står rekekanapéer, lefseruller, kjøttboller, bruschetta med tomat, oppskåret frukt, kjeks med brie og fikesyltetøy på menyen.

Bilde fra forberedelser til fagbrevutdeling på THVS– Her kan vi ikke lage én og én kanapé helt ferdig. Vi er nødt til å tenke produksjonslinje hele veien. I tillegg er det viktig med struktur, og vi er helt avhengige av god planlegging og organisering, forteller Skinmo, og legger til:

– Vi leverte mat til fagbrevutdelingen i fjor også, og selv om de den gang ikke var flere enn 210 så er det en trygghet at vi har vært gjennom et slikt arrangement en gang tidligere.

Motiverte elever

Skinmo roser elevene for engasjementet og viljen til å trå til litt ekstra når det trengs. To hele dager går med til forberedelser og gjennomføring av selve arrangementet for de 13 Vg1-elevene.

– Elevene må regne med å være på skolen til klokka 20.30 på onsdag, men det har ikke vært noe problem. Hele gjengen er skikkelig motiverte, og vi ser at et slikt oppdrag fører til ekstra samhold i klassen.

Derfor sier hun, uten å blunke, «ja takk» til forespørsler utenfra.

– Vi er åpne for oppdrag! Slike jobber er en fin anledning for elevene å få prøvd seg utenfor undervisningssituasjon og en super mulighet for oss til å markedsføre restaurant- og matfag, avslutter Marianne Skinmo.

 

For kveldens gjester er det mulig å parkere både utenfor skolen, på Hausane og på Fram, men vi oppfordrer alle om å beregne litt ekstra tid for å finne parkeringsplass.

 

Bilde av kjøttbollesteking til fagbrevutdeling

750 kjøttboller skal stekes som en del av forberedelsene til onsdagens fagbrevutdeling på Thor Heyerdahl vgs.