Vertskap for Kobra-konferanse - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 30. nov. 2017
  • 13. des. 2017

Vertskap for Kobra-konferanse

Vg1-elevene på service og samferdsel tok imot over 70 deltagere på Sliperiet.

Onsdag og torsdag denne uken forgår Kobra-konferansen på Sliperiet. Hovedfokus for konferansen, som har deltagere fra både Norge, Sverige og Danmark, er regionsutvikling med vekt på å skape arbeidsplasser og utvikle virksomheter som kan drive og utvikle besøksnæringen.

– THVS har inngått avtale med Larvik kommune og NAV om å stille med elever til konferansen og elevene fra service og samferdsel har fått bruke skoletiden til å forberede seg til konferansen, forteller lærer Camilla Aubert Nordbø.

Samarbeid

Kompetansebehovene i det skandinaviske arbeidslivet er i rask forandring. Kompetansebasert Regional Analyse (KOBRA) undersøker hvilke kunnskaper som trengs i fremtiden, og hvordan mindre regioner kan møte etterspørselen i fellesskap.

– Elevene har i samarbeid med NAV og Larvik kommune kommet med flere gode og innovative innspill på materiell og utstyr til konferansen. De har utviklet navneskilt, kommet med forslag til slagord for konferansen og fått være med på genserdesign (se resultatet på bildet under). I tillegg ble de utfordret til å holde et lite innlegg under selve konferansen, sier Nordbø.

Bilde av elever fra konferanse på Bølgen

Selve vertskapsrollen besto av blant annet registrering, veiledning, servering og flere andre serviceaktiviteter.

– Etter en vellykket åpningsdag på onsdag var elevene i aksjon igjen torsdag formiddag. De gjør virkelig en kjempejobb, avslutter Camilla Aubert Nordbø.