Videre i Abelkonkurransen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 20. des. 2017
  • 18. jan. 2018

Videre i Abelkonkurransen

Fire THVS-elever kvalifiserte seg til 2. runde i konkurranse med hele 4.213 deltagere.

Resultatene etter 1. runde av Niels Henrik Abels matematikkonkurranse 2017-2018 er nå klare. Det er hyggelig lesning for realfagselevene på THVS.

– Jeg har deltatt både på Vg1, Vg2 og nå på Vg3. Da er det morsomt å se at jeg har hatt en jevn stigning underveis, forteller Bendik Bull-Hansen i 3STDR.

Sammen med Espen Alidus Rodenburg i 3STER og klassekameratene Magnus Hansen og Christian Le, var Bendik blant de fire THVS-elevene som fikk over 51 poeng og dermed kvalifiserte seg til 2. runde.

I tillegg fikk Ola Tangen Kulseng i 1STD, Øyvind Monsen i 2STD og Alfred Tveitan og Endre Tråsviken i 1STE overrakt diplom for sin innsats.

– Runde 2 betyr litt bedre tid på hver oppgave, men også at oppgavene blir vanskeligere. Det blir ingen «gratisoppgaver» som i runde 1, og heller ingen multiple choice, forteller Espen Rodenburg.

«Ekkel» plassering

Med sine 82 poeng kvalifiserte han seg videre i konkurransen med god margin. Av 4.213 deltagere fra 247 ulike skoler, er det nå 448 elever som fortsatt kjemper om en plass i landsfinalen.

– Jeg har mål om finaleplass, men 26. plassen fra 1. runde er egentlig en litt ekkel plassering, sier Espen.

I Abelkonkurransen slås nemlig resultatene i runde 1 og 2 sammen når deltagerne i landsfinalen skal plukkes ut.

– Det gjør at det selvfølgelig er en stor fordel å ligge langt opp på resultatlista fra 1. runde. Med 26. plass som utgangspunkt må jeg jobbe hardt, men jeg vet at jeg har muligheten, sier realfagseleven.

Fysikk og biologi

Men det er ikke bare i matematikkonkurransen realfagselevene gjør seg bemerket. For Christian Le holdt 58 poeng til å bli med videre, men det er en annen konkurranse sin henger høyere for avgangseleven.

– Jeg ble egentlig med i Abelkonkurransen mest for moro skyld. Det er fysikkolympiaden jeg går for, forteller Christian.  

Også Bendik Bull-Hansen går en spennende tid i møte. I tillegg til å gjøre det skarpt i Abelkonkurransen, endte han opp med hele 29 av 30 poeng i 1. runde av biologiolympiaden.

– Jeg var i landsfinalen i biologiolympiaden forrige skoleår, så jeg sikter dit i år også, sier Bendik.

– I fjor rakk jeg ikke gjennom alt av pensum, men jeg føler at jeg ligger bedre an i år. Nå må jeg bare få gått gjennom to-tre kapitler før runde 2. Det blir nok til at jeg tar med meg biologiboka hjem i ferien, legger han til.

Etter en travel høst er realfagselevene enige om en ting:

– Nå skal det bli deilig med en ordentlig ferie!

De utelukker imidlertid ikke at det kan ble åpnet en bok eller to i løpet av ferien. På nyåret står nemlig utfordringer i både biologi, fysikk, kjemi og matematikk i kø for avgangselevene.