Om skolen - Vestfold fylkeskommune '
  • 03. mai. 2013
  • 03. aug. 2016

Om skolen

Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik er blant landets største med sine 1630 elever og 310 ansatte. Skolen tilbyr 10 ulike utdanningsprogram.

Thor Heyerdahl videregående skole er bygget for ny tid og ny teknologi. Rom og utstyr legger til rette for en opplæring som er tilpasset den enkelte elev. Både lærere og elever har egne, bærbare PC-er. Trådløst bredbånd gjør det enkelt å hente relevant informasjon der den måtte være. Lokalene er utformet i transparent luftighet – alle møbler er nye, etasjer og avdelinger er forbundet med broer i et vakkert utformet felles rom.

1630 elever og 310 ansatte
10 utdanningsprogram
210 undervisningsrom
34.000 m2 lokaler
Multiarena med 6 treningssaler og 3.200 sitteplasser
Kantine med 810 sitteplasser
3.000m2 verkstedlokaler
370 m2 produksjonskjøkken
Restaurant og kaffebar
3 auditorier 45 – 180 personer
Scene klar for forestillinger
Trådløse datanett og over 2000 PC-er i drift
Eget treningssenter
Helsestasjon for ungdom
Et årlig driftsbudsjett på 190 millioner

Thor Heyerdahl videregående skole har sin historie helt tilbake til 1800-tallet, gjennom Larvik Høyere skole, og til etablering av Larvik gymnas i 1964.

De flyttet da over i en ny murbygning i Ahlefeldts gate 6, og Vestfold fylkeskommune overtok driften av all videregående opplæring.

I nyere tid var det fire videregående skoler i Larvik:

I tillegg til Larvik Gymnas var det Larvik handelsskole (senere Farris vgs), Larvik Yrkesskole (senere Kilden vgs) og Vestfold fylkes husflidsskole (senere Gloppe vgs).

Fra 2004 ble disse skolene slått sammen til en enhet, under navnet Thor Heyerdahl videregående skole.

I 2009 sto et nytt skolebygg ferdig.

Landets største nybygde skole, bygget for ny tid og ny teknologi. Rom og utstyr legger til rette for en opplæring som er tilpasset den enkelte elev.

Skolen har 1630 elever, 310 ansatte og 10 utdanningsprogram.

Anlegget er på 34.000 m2, har over 200 undervisningsrom, multiarena, kantine, verkstedlokaler,  produksjonskjøkken, restaurant, auditorier, treningssenter og scene (blackbox).

Velkommen til Thor Heyerdahl videregående skole!

Vår store og flotte skole har allerede blitt sju år gammel. Vi er stolte av å tilby god og framtidsrettet undervisning i moderne og trivelige lokaler.

Med våre 1630 elever og mer enn 310 ansatte er vi en av Norges største videregående skoler. Likevel klarer vi å møte den enkelte elev i skolehverdagen.

Høsten 2014 mottok skolen Dronning Sonjas skolepris. Dette er Norges mest prestisjefylte skolepris, og den deles ut til skoler som utmerker seg innen likeverd, inkludering og læringsmiljø. Vi er stolte mottakere av prisen og jobber videre for at skolen skal være et godt sted å være og et godt sted å lære.

Skoleåret 2016/2017 tilbyr skolen utdanning innen ti programområder. Det sikrer våre elever et bredt utvalg av retninger fram mot fagbrev og studiekompetanse. Nytt av året er at vi tilbyr Vg2 ambulansefag innen utdanningsprogrammet helse- og oppvekstfag. Ambulansen er på plass i bygget, og vi gleder oss til oppstart. Vi er opptatt av å tilby utdanningsprogram som samsvarer med samfunnets behov. Det er ambulansefag et godt eksempel på. Tilbudet er opprettet i nært samarbeid med ambulansetjenesten og opplæringskontoret for offentlig sektor.

THVS skal være en skole der elevene lærer ut over det normale, og det ser vi i meget gode læringsresultater og antall elever som fullfører og består. Dette forplikter, og vi jobber langsiktig og målrettet for å bli en enda bedre skole.

En forutsetning for å få til dette er et godt samarbeid med foresatte. Det legger vi opp til i formell og uformell dialog. Like viktig er det at det snakkes om skole og faglig utvikling i hjemmene.

Vi er opptatt av å være en skole i byen og for byen. Derfor vil vi jobbe for et godt samarbeid med Larvik kommune, næringslivet og andre samarbeidspartnere.

Jeg håper at THVS innfrir forventningene fra elever, foresatte og samfunnet forøvrig. I Heyerdahls ånd bestreber vi oss på å være nysgjerrig, modig og utadvendt.

Robert Rognli