Courageous explorers - Vestfold fylkeskommune '
  • 10. feb. 2015
  • 07. apr. 2016

Courageous explorers in the footsteps of Thor Heyerdahl

Prosjektet dekker programområdene restaurant- og matfag, service og samferdsel og helse- og oppvekstfag på Vg2.

Bakgrunn

Skolen ønsker mobilitetsprosjekter for å kunne tilby læringsopphold i Europa for sine elever. Vi ønsker å gjøre yrkesutdanningen mer attraktiv og hvor vi kan tilby nye læringsmetoder og nyskapende praksis innfor fagområdene.

Programområdet restaurant- og matfag og service- og samferdsel, reiseliv har Italia som destinasjon. Mens programområdet helse- og oppvekst, helsefagarbeider har destinasjon Spania, Benidorm og Alicante.

Prosjektet skal synliggjøre kulturelle forskjeller mellom de involverte land, og elevene skal oppleve noen utvalgte attraksjoner. Prosjektet har fokus på hvordan de forskjellige utdanningssystemene fungerer og elevene vil se og oppleve hvordan opplæringen blir praktisert i de forskjellige skolene.

Hovedmålsettinger for prosjektet er at elevene skal få større innsikt i programområdets forskjellige muligheter. Under selve utvekslingen vil hver og en deltaker oppleve kulturelle forskjeller og få økt kunnskapen om hverandres fag, musikk og kultur. De får muligheten til å knytte kontakter i utlandet og kommunisere på et fremmedspråk. Prosjektet skal bidra til faglig og personlig utvikling for alle.

Ipsarnocera

Hospital de Levante