Livsglede for Eldre - Vestfold fylkeskommune '
  • 01. jun. 2015
  • 27. jun. 2016

Livsglede for Eldre

Helse- og oppvekstfag på THVS ble med i stiftelsen Livsglede for Eldre for tre år siden. Prosjektet fortsetter i skoleåret 2016/2017.

Stiftelsen Livsglede for Eldre er en sosial velferdsorganisasjon som arbeider for at alle eldre skal ha en god og meningsfull hverdag. Gjennom gode opplevelser skal stiftelsen stimulere sosiale, åndelige og kulturelle behov for den enkelte. Stiftelsens arbeid skal utløse frivillighet og engasjement.

Siden oppstarten på THVS for tre år siden har rekrutteringen til Helse- og oppvekstfag økt både på Vg1 og ikke minst Vg2 helsearbeiderfag. Dette ses i sammenheng med elevenes engasjement i LFE-prosjektet.

Etter å ha startet opp prosjektet på Yttersølia sykehjem, er elevene nå også i full gang på Furuheim sykehjem. I tillegg er Nanset eldresenter med på enkelte arrangementer sammen med Tårngården eldresenter. Skoleåret 2016/2017 inntar elevene også sykehjemmet i Stavern.

Elevene gir uttrykk for at prosjektet bidrar til å gi dem et annet syn på eldre når de ser hvilken glede de eldre har av de ulike aktivitetene.

På aktivitetsplanen står blant annet:

• Aktivitetstilbud ved Yttersølia sykehjem
  • Aktivitetstilbud ved Tårngården eldresenter
  • Aktivitetstilbud ved Furuheim sykehjem
  • Aktivitetstilbud ved Stavern sykehjem (starter opp høsten 2016)
  • Hyggekvelder ved eldresenter
  • Arrangement inne på skolen hvor brukere fra eldresenter og sykehjem blir invitert inn til aktiviteter som Senior-OL, dans og konkurranser med påfølgende servering.
  • Sverigetur for hjemmeboende eldre
  • Busstur i nærområdet for sykehjemsbeboere

Bilde av Livsglede for eldre

Finansiering av prosjektet skjer blant annet gjennom gaver fra næringslivet i Larvik i forbindelse med for eksempel servering og gevinster til utlodning. I februar 2016 overrakte Larvik kommune ved ordfører Rune Høiseth hele 100.000 kroner til prosjektet. Skoleåret 2014/2015 gjorde en gave fra Sparebankstiftelsen på 24.500,- mulig å arrangere tur til Sverige. I desember 2015 mottok Livsglede for Eldre på THVS hele 43.000 kroner fra Sparebankstiftelsen. Pengene skal blant annet brukes på turer med de eldre i inn- og utland.

Lev livet – livet ut!

Bilde fra seniorball i Sliperiet