Newton Larvik - Vestfold fylkeskommune '
  • 24. feb. 2015
  • 04. jan. 2016

Newton Larvik

Newton-rommet i Hammerdalen er et ledd i en større realfagsatsing i Vestfold og drives av Stiftelsen Realfag Larvik.

Newton Larvik, som ble åpnet i november 2014, skal fungere som et felles ressurssenter for naturfagundervisningen i skolene i Larvik. Ved Thor Heyerdahl skal alle Vg1-elever ved studieforberedende utdanningsprogram innom rommet i Hammerdalen i løpet av skoleåret. Stiftelsen er uavhengig og består av representanter fra Larvik kommune, Thor Heyerdahl vgs, Høgskolen i Vestfold og Larvik Næringsforening.

Hensikten med Newton-rom er å gi barn og unge gode lærings- og mestringsopplevelser med naturfag, matematikk og teknologi. Dette skjer gjennom undervisning som har fokus på læring gjennom praktiske aktiviteter i et stimulerende «forskermiljø».

Fakta

• Skal gjøre det lettere og mer interessant for dagens unge å velge realfaglige og teknologiske utdanningsveier.
  • Praktisk, spennende innredet, og teknologisk velutstyrt undervisningslokale, med fokus på naturfag, matematikk og teknologi.
  • 30 Newton-rom på landbasis – Newton Larvik hittil det eneste i Vestfold
  • En egen Newton-lærer står for undervisningen og leder klassen igjennom teori og praktiske aktiviteter.
  • All undervisning er læreplanbasert og skal være en del av norsk skole og målet er å bidra til å styrke realfag og teknologiske fag i skolen i tråd med læreplanene.
  • Mer informasjon på Newton Larvik