Operasjon Peru - Vestfold fylkeskommune '
  • 31. mai. 2013
  • 13. sep. 2017

Operasjon Peru

THVS har valgt å bruke den årlige innsamlingsdagen for elevene til å støtte et barnehjem i Peru.

Prosjekt Peru jobber med barns rettigheter gjennom blant annet utdanning, helse, ernæring, rent vann og omsorg. Prosjektet har et barnehjem og en barneskole i Monsefú nord i Peru. Barnehjemmet ble grunnlagt i 1992 og er i dag hjem for 15 tidligere gatebarn og foreldreløse.

Helt siden starten har støtten fra den videregående skolen i Larvik vært blant de største inntektskildene til å drive barnehjemmet og skolen i Peru. Der de fleste andre skoler i Norge er med i den landsomfattende aksjonen Operasjon Dagsverk, har vi heller valgt å binde sin innsats til Operasjon Peru.

Pengene fra Operasjon Peru overføres til konto 1503.18.73816 og merkes med Operasjon Peru, navn og klasse. Det er også mulig å vippse over penger til THVS PERU.

Bilde fra Peru

Operasjon Peru går ut på at de ca 1.650 elevene ved Thor Heyerdahl videregående skole, sammen med elevene ved Re, Holmestrand og Melsom videregående skoler, gir en dags arbeid i solidaritet med barna i Peru. Elevene gjør alt fra å male og jobbe i butikker til å gå med innsamlingsbøsser og utføre hagearbeid. Inntektene går uavkortet til elevene ved skolen og til barna som bor på barnehjemmet.

Eget styre

Prosjekt Peru har et eget styre som er ansvarlige for å følge opp den daglige driften.

Styret består av:

• Jan Gusland, daglig leder
  • Trond Manvik, økonomiansvarlig
  • Nicole Gavel Bakke, representant for Re vgs
  • Ingjerd Beate Nyhus Larsen, representant for Thor Heyerdahl vgs
  • Yvonne Bjørnsgård

Alt av styrets arbeid i Norge foretas av frivillige da det er et viktig prinsipp for Prosjekt Peru at alle penger som samles inn går direkte til arbeidet i Peru.

Bilde fra Prosjekt Peru

Bilde fra Peru