Yrkesfaglig fordypning - Vestfold fylkeskommune '
  • 21. mai. 2015
  • 23. jun. 2016

Yrkesfaglig fordypning

Yrkesfaglig fordypning skal gi elevene mulighet til å prøve ut ett eller flere aktuelle lærefag.

Det er to klare målsettinger med yrkesfaglig fordypning: Elevene skal få erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter som karakteriserer yrkene i utdanningsprogrammet. De skal også få mulighet til å fordype seg i kompetansemål fra læreplanene på Vg3 opplæring i bedrift. Formålet er at elevene skal få delta i realistiske arbeidssituasjoner.

Gjennomføringen av yrkesfaglig fordypning krever et nært samarbeid mellom videregående skole og arbeidslivet i søndre Vestfold.

Innhold Vg1 og Vg2

I henhold til læreplanen skal yrkesfaglig fordypning på Vg1 gi elevene mulighet til å prøve ut enkelte eller flere sider av aktuelle lærefag. Yrkesfaglig fordypning utgjør 20 % av opplæringen det første året.

Vg2 skal elevene gis mulighet til å fordype seg gjennom erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter i de aktuelle yrkene.