Medier og kommunikasjon - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 27. jun. 2013
  • 13. jun. 2017

Medier og kommunikasjon (utgår)

Fra skoleåret 2016/2017 er medier og kommunikasjon er studieforberedende utdanningsprogram og ikke lenger søkbart som Vg1 yrkesfag. Elever som begynte på medier og kommunikasjon høsten 2015, følger gammel ordning (se under).

Les mer om det nye utdanningsløpet her.

 

På medier og kommunikasjon utvikler du ferdigheter i tekst-, bilde- og lydproduksjon. Dette betyr at du blant annet skal kunne drive med journalistikk, fotografering, video- og tv-produksjon, websideproduksjon, grafisk produksjon og radioproduksjon.

Dine mål og muligheter:

Aktivitet i fotostudio.Denne utdanningen forbereder deg for jobber i mediebransjen, for eksempel aviser og forlag, radio og tv, fotovirksomheter, grafiske virksomheter, internett- og multimedievirksomheter, reklame-byråer, kommunikasjons- og designbyråer, trykkerier og bokbinderier.

Fag du møter:

I programfaget mediedesign og medieuttrykk ser vi på metoder og teknikker i faget og på hvordan vi kan formidle budskap i ulike medier.
Programfaget mediekommunikasjon reflekterer rundt medienes rolle i samfunnet, egen mediebruk, lover og regler, samt yrkesmuligheter.
I programfaget medieproduksjon blir du invitert til praktisk jobbing fra budskap til produkt i ulike medier, altså design og produksjon av tekst, lyd, foto, film, animasjon, web og grafisk materiale.
I prosjekt til fordypning vil du lære mer om enkelte emner du interesserer deg for. Fellesfagene på vg1 er norsk, engelsk, matematikk, naturfag, og kroppsøving.

Opplæringsløp:

De fleste velger et treårig løp i skolen som gir generell studiekompetanse. Mange velger så å bygge videre på utdanningen med studier på høgskole og universitet. Du kan også velge å bli lærling i fotograffaget eller mediegrafikerfaget i to år i bedrift etter Vg2, forutsatt at du klarer å skaffe deg læreplass.

Slik arbeider vi:

Elevene på medier og kommunikasjon jobber ofte virkelighetsnært med prosjekter der de må samarbeide for å bli ferdig med et medieprodukt innen en gitt tidsfrist. Produksjonen kan foregå i klasserommet, tv-studioet, fotostudioet, lydstudioet eller på oppdrag utenfor skolen. Redigeringsarbeidet gjøres på pc-ene i klasserommene. På denne måten blir opplæringen ganske variert.

Viktig å tenke på:

Du tror du vil like å jobbe kreativt med bilder, tekst og lyd. Du kan kommunisere med andre. Du liker å jobbe med prosjekter. Karaktersnittet ditt er godt.

Bilde av jenter på medier og kommunikasjonNoen aktuelle yrker:

Fotograf
Mediedesigner
Mediegrafiker
Tekstforfatter
Art Director
Animatør
3D illustratør
Journalist
Script
Innspillingsleder
Forfatter
Illustratør
Designer
Web-designer
Scenearbeider
Lydtekniker
Filmfotograf
Regissør
Produsent

Elev på medier og kommunikasjon jobber med lydredigering

Alle foto: Edward Dreng Karlsen / Christian A. Jacobsen / Alan E. Carter