Aktuelt - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • Jon Østgård
  • 11. jun. 2014
  • 31. aug. 2017

Aktuelt

Mye spennende skjer i Vestfold som har med energibruk og klimatilpasning å gjøre

Vi forsøker å fange opp noe av dette, og presentere det i aktueltartikler.

Nedenfor ligger de seks nyeste artiklene. I menyen til venstre ligger det flere artikler, og eldre artikler er samlet etter årstall. Vel bekomme.


Flere saker

Skagerak Energi styrker innsatsen for å etablere biogass som drivstoff

En stor internasjonal energiaktør gir nye krefter til arbeidet med å etablere et drivstoffmarked med biogass i Norge. Franske Air Liquide kjøper seg inn med 51 % i Skagerak Naturgass AS.

Les mer

Klimasats-midlene er fordelt for 2017

Kommunene i Vestfold fikk tildelt 5,8 millioner, mens kommunene i Telemark fikk 15,2 millioner fra Miljødirektoratets tilskuddspost for lokale klimatiltak – populært kalt Klimasats.

Les mer

Fylkeskommunens tilskuddsordning for klimatiltak 2017

Fylkestingets hovedutvalg for klima og energi ønsker å gjøre en innsats for å påskynde overgangen til fornybar energi, og bevilger i år inntil 1 million kroner til tiltak som bringer oss i den retningen.

Les mer

Mobil biovarme til byggeplasser

Det nystartede firmaet Norsk Bio AS har funnet ei ledig nisje i varmemarkedet – mobilitet. Fra en sped oppstart i 2014 har de nå seks enheter for oppdrag på Østlandet.

Les mer

Bygg i massivtre kommer

Redningsselskapet er i første rekke med å bygge yrkesbygg i massivtre i Vestfold – en svært klimavennlig byggemåte. Det nye RS Tunet på Langgrunn i Horten står klart midt i august, med 951 m3 massivtre i yttervegger, innervegger og etasjeskillere.

Les mer

Horten kommune bygger fyllestasjon for biogass

Horten kommune er først ute med å bygge fyllestasjon for biogass til kjøretøy. Dette er den første i et planlagt regionalt nett av fyllestasjoner som skal tilby biogass som drivstoff til offentlige og private lastebiler, varebiler og personbiler.

Les mer