Sykkelhotellet i Sandefjord - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • Bjørn Ramberg
  • 30. sep. 2014
  • 15. aug. 2016

Sykkelhotellet i Sandefjord

Sykkelhotell på jernbanestasjonen i Sandefjord skal gjøre det mer attraktivt for pendlere å velge tog og sykkel framfor bil.

Hotellet ble åpnet 6.august av stasjonsleder i Jernbaneverket Sefrid Jakobsen. Tilstede på åpningen var også Sandefjord ordfører Bjørn Ole Gleditsch og Kåre Pettersen fra Vestfold fylkeskommune som representanter for prosjektet Sykkelbyen Sandefjord. Målsetningen med sykkelhotellet var å gjøre det lettere for pendlere å velge tog og sykkel framfor bil. Sykelistene kan nå parkere syklene sine inne hvor de kan stå tørt uten å måtte bekymre seg for at sykkelen skal bli stjålet.

10. september var styret i Vestfold klima- og Energiforum på befaring ved jernbanestasjonen i Sandefjord for å se på det nyåpnete sykkelhotellet.

Lokalet har plass til 75 sykler inkludert 6 plasser for el-sykler samt 2 sykler med henger.

Det er planlagt at det skal utrustes med sykkelpumpe for fylling av luft i dekkene. Sykkelhotellet har videoovervåking.

For å kunne benytte seg av sykkelhotellet trenger du et abonnement. Kostnaden er 50 kr per måned. Betaling gjøres ved hjelp av en mobiltelefon. Du sender SMS: SYKKEL SANDEFJORD til 2300. Du vil da motta informasjon om hvordan du skal åpne inngangsdøren. Summen belastes din telefonregning.

Lokalet som benyttes til sykkelhotellet er det gamle godshuset på Sandefjord stasjon. Dette har bidratt til at kostnadene på prosjektet ble relative lave. Finansieringen av hotellet har vært et samarbeid mellom Jernbaneverket og Sykkelbyen Sandefjord. De totale kostnadene ble på rundt 600 000 kr. Jernbaneverket står for drift og vedlikehold av lokalet.