Arkiv 2015 - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

Arkiv 2015

Nye Horten videregående skole som plusshus?

25. november 2015

Dette er fylkeskommunens foroverlente ambisjon når det skal bygges ny videregående skole i Horten.

Les mer

Biogjødselbønder organiserer seg

29. oktober 2015

Bønder som skal levere husdyrgjødsel eller motta biogjødsel fra Greve Biogass har organisert et interessentlag som kalles Biogjødselforum Vestfold. Stiftelsesmøtet var 21. oktober.

Les mer

Den Magiske Fabrikkens merkedag

20. oktober 2015

19. oktober 2015 markerer starten for en bærekraftig utnytting av det organiske avfallet i Vestfold og Grenland. De første tankbilene kommer til GreVe Biogass-anlegg med «podemateriale» fra Romerike Biogassanlegg. Husdyrgjødsel rulles også inn i anlegget.

Les mer

Partienes valgprogram skaper forventninger

21. august 2015

De politiske partiene i Vestfold har tydelige og til dels konkrete ambisjoner for arbeidet med klima- og energispørsmål foran årets kommune- og fylkestingsvalg. Det må berømmes at alle partiene er tydelige på temaet. La oss ta de på ordet.

Les mer

Busser på biogass i Vestfold

31. juli 2015

Unibuss A/S vant anbudet om busstransporten i nord- og midtfylket, og skal kjøre 3,2 millioner kilometer bussruter på biogass hvert år.

Les mer

Samarbeid om biogass blir Nasjonal pilot

24. juli 2015

Samarbeidet mellom GreVe Biogass og landbruket i Vestfold er unikt i Norge. 5,5 millioner kroner fra Innovasjon Norge skal bidra til å løfte dette fram som en nasjonal pilot.

Les mer

Bybusser på strøm

26. juni 2015

I Horten, Sandefjord og Larvik går 11 av lokalbussene til Tide på strøm og diesel – såkalte hybridbusser. Strømmen har prioritet. Det gir positive miljøgevinster lokalt i bymiljøet, og klare klimagassgevinster i den store sammenhengen.

Les mer

Larvik kommune tilbyr semi-hurtig lading

15. juni 2015

Larvik kommune tilbyr fire nye stasjoner for semihurtig lading av el-bil. Dette er kjærkomne muligheter for elbileiere utenfor rekkevidden hjemmefra. Dette bør anspore til tilsvarende tiltak i andre Vestfoldkommuner.

Les mer

Energisparing ved bruk av intelligent styring for undervarme

29. mai 2015

Aiwell AS i Vestfold har sammen med Norges Idrettshøgskole samarbeidet for å lage et energibesparende styringssystem som skal styre undervarme på fotballbaner.

Les mer