Lytt til tekst
SØK MENY

Åpning av europeisk mobilitetsuke

Bli med på åpningen av europeisk mobilitetsuke lørdag 15. september kl. 12.00 - 14.00 utenfor Tønsberg og Færder bibliotek. Mange gratis aktiviteter for barnefamilier.

Hvert år fra 16. til 22. september deltar mer enn 2000 europeiske byer i en felles kampanje for miljøvennlig transport. I år blir mennesker over hele Europa oppfordret til å velge rett reisemiks. Det finnes mange alternativer til bil, og under mobilitetsuka utfordres du til å bytte ut noen av bilturene med sykkel, buss eller en gåtur.

Det blir europeisk mobilitetsuke i Vestfold også! Vestfold fylkeskommune, Tønsberg kommune, Horten kommune, Vestfold kollektivtrafikk, Fylkesmannen i Vestfold og Statens vegvesen markerer i år europeisk mobilitetsuke i samarbeid.

Vi inviterer til åpningen av uka med mange gratis aktiviteter for barnefamilier. Kom og bli med - på Bibliotekplassen i Tønsberg.

Kl. 12.00 – 12.15
Offisiell åpning av europeisk mobilitetsuke i Vestfold
v/ fylkespolitiker Liv Margit Karto (H) i Vestfold fylkeskommune og varaordfører Bent Molvær (FrP) i Tønsberg kommune

Kl. 12.15 – 14.00
* Rebusløp gjennom byen for barna - med fine premier!
* Aktiviteter for barn og voksne foran Tønsberg og Færder bibliotek:

  • Det kommer en sjonglør!
  • Gratis sjekk av sykkelen og enkel service fra Flysti – ta med egen sykkel!
  • Flysti tar med sykler som barn og voksne kan prøve
  • Tarkus og Lyset, maskotene til Trygg Trafikk, kommer og deler ut reflekser til barna.
  • Rutebilhistorisk forening stiller med veteranbuss
  • Transportsykkeltreff! Vestfold klima- og energiforum inviterer deg til å vise fram din transportsykkel, og interesserte som vil, kan prøve.

Mønsj Food truck serverer mat i gata under åpningsarrangementet, og With har spesialtilbud på kaffe og bakevarer i kafeen i biblioteket.

Og ikke minst - kjør buss til åpningsarrangementet for kun 10 kroner! En bussbillett koster 10 kroner over hele Vestfold under hele mobilitetsuka.

Velg rett reisemiks! Må bilen være med på alle reisene? Bilen kan være praktisk til tider, men for mange har bilbruken blitt en vane. Bruk mobilitetsuka som en mulighet til å bytte ut noen av bilturene med sykkel, buss eller en gåtur.

Mange gratis aktiviteter for barnefamilier.

 

Les mer og meld deg på via Facebook.