Lytt til tekst
SØK MENY

200 millioner til Sandefjord videregående skole

Fylkestinget i Vestfold har vedtatt å utrede et skisseprosjekt for rehabilitering av Sandefjord videregående skole. Foto: VFK
Vestfold fylkeskommune har satt av 200 millioner kroner for en mulig rehabilitering av Sandefjord videregående skole og har i 2017 utarbeidet et skisseprosjekt for hvordan dette bør gjøres.

Det er viktig for Vestfold å tilby funksjonelle og moderne skoler. Vestfoldpolitiker og leder i hovedutvalg for utdanning Frode Hestnes (FrP) fremhever at velholdte skoler oppnår gode resultater.

– Det er viktig for Vestfold å opprettholde våre skoler som velholdte, moderne og funksjonelle. Dette kan være alfa og omega for elevene som går der, og for senere resultater, sier Hestnes.

 

2 millioner på skisseprosjekt

Skisseprosjektet som synliggjør hvilke muligheter som finnes for å klare å rehabilitere Sandefjord videregående skole er gjennomført. Eiendomssjef i Vestfold fylkeskommune, Christian Thorsen Egeberg, sier prosjektet er i full gang.

– Skisseprosjektet er gjennomført og lagt frem for fylkestinget i meldingssak i mars 2018. Skisseprosjektet viser også at de 200 millionene som er avsatt trolig ikke er nok for å få rehabilitert skolen til akseptabelt nivå, forteller Thorsen Egeberg.

Videre forklarer eiendomssjefen hvordan skolens tilstand er nå.

– Sandefjord videregående skole har en sliten bygningsmasse som krever en rehabilitering, sier Thorsen Egeberg. Ventilasjonsanlegg, vinduer, tak og innvendige overflater er noe som trenger en oppfriskning, fortsetter han.

 

Elever ser på skolen som fin og moderne

Elever ved Sandefjord videregående skole synes selv at skolen deres er i god stand, og at det ikke er mye de mener mangler. Avgangselev ved skolen, Christian Ruud, trives med hvordan skolen ser ut nå, men kunne selvfølgelig ønske at de fikk være en del av en nyoppusset skole. 

– Sandefjord videregående er en skole som kan ses på som en veldig moderne skole allerede, en veldig fin skole. Å gå på en så fin skole som SVGS gjør at det er enklere å komme seg igjennom skoledagene, forteller Ruud.

 

Ferdigstilt i år 2025

Flere løsninger er satt på bord for bearbeidelsen. For å påvirke skolens drift minst mulig blir det foreslått å rehabilitere ett bygg om gangen. Dermed vil rehabiliteringen strekke seg noe ut i tid. Forutsatt oppstart i 2020 bør prosjektet kunne forvente å bli ferdigstilt i år 2025.

– Det vanskelige er å oppnå både en rehabilitert bygning som kan vare i mange år til og samtidig modernisere skolen, slik at den får den funksjonalitet som trengs for en moderne skole tilpasset dagens undervisningsprogram uten at kostnadene tar helt av, forteller Christian.

 

Det du trenger å vite om skisseprosjektet er her.