Lytt til tekst
SØK MENY

Litteraturuka har løftet litteraturen

Illustratør Marvin Halleraker (venstre) samtaler med Alf van der Hagen om boka «Satiriker med helvetesangst». Foto: VFK
Litteraturuka er over for denne gang. Arrangørene fra Vestfold fylkeskommune er svært fornøyde med avslutningen i Holmestrand med blant annet illustratør Marvin Halleraker og solist Knut Anders Sørum.

Politiker Ellen Eriksen (Frp) er leder i Hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse. Hun sier Litteraturuka har gått over all forventning.

 Dette har vært en uke hvor vi alle har lært mer om litteratur, kultur og bibliotek, sier Eriksen. Jeg er glad vi har en fylkeskommune som tilrettelegger en uke hvor nettopp dette er i fokus, og at vi får muligheten til å være en del av arrangementet. Dette har vært viktig og ikke minst moro, og jeg gleder meg allerede til neste år, sier politikeren.

Et løft også for fylket

En lang rekke litterære programposter, opplesninger, film, foredrag og forestillinger for barn og voksne har fylt Litteraturuka i Vestfold.

Steinar Engeland jobber i Vestfold fylkeskommune som festivalsjef og har hatt ansvar for store deler av Litteraturuka i Vestfold.

 Det har vær god stemning og godt med folk. Publikum har likt det de har sett. Dette har bare gått veldig bra, sier festivalsjefen.

Programrådgiver Aase Wivestad gleder seg over at årets festival har maktet å samle mange ulike publikumsgrupper. Dette er en publikumsutvikling som går i riktig retning for Vestfolds befolkning, sier hun.

Avslutningen var et samarbeid mellom Vestfold fylkeskommune, Tunsberg Bispedømme  og KulturYkirken.

– Kvelden bød på musikk, Holmestrand storband med gjestesolist Knut Anders Sørum og Holmestrand gospelkor, og ikke minst innslag fra illustratør Marvin Halleraker. Han snakket med Alf van der Hagen om boken «Satiriker med helvetesangst», sier Engeland.

Vestfold som litteraturfylke

Litteraturuka ble etablert i 1997, og Vestfold fylkeskommune har vært eier og driver siden 2009. Festivalen arrangeres i november hvert år, og målet er å bringe litteratur og forfattere til alle fylkets kommuner.

Hvordan har Litteraturuka gått?

– Det har vært fulle hus og utsolgte billetter flere steder, og ikke alle kom inn på arrangementene. Neste år håper vi at publikum benytter seg av billettsystemet vårt i enda større grad på forhånd slik at de er sikret plass på våre arrangementer. Det er kjedelig å måtte snu i døra, sier Wivestad.

Hva har vært utfordrende?

– Det handler ofte om å få kabalen til å gå opp, og det føler jeg vi klarte, sier festivalsjefen.

Hvorfor arrangerer Vestfold fylkeskommune Litteraturuka?

– For å gi folk gode kunstopplevelser og gi folk mulighet for å delta i den offentlige samtalen. Vi ønsker å utfordre ulike oppfatninger og være med på å flytte verden litt videre, sier Engeland.

Vel møtt i november neste år.

Mer om Litteraturuka i Vestfold.

Program for Litteraturuka 2018

 

Emneord: Kultur