Lytt til tekst
SØK MENY

Rekordstort Marked for Musikk

Foto: Lars Opstad
Tre dager til ende med musikk for barn og ungdom

110 norske og utenlandske artister og nesten 200 representanter fra kulturhus, festivaler, DKS og biblioteker fra hele landet inntok Larvik og Marked for Musikk 24. – 26. oktober - alle med et felles mål: Skape flere gode konsertopplevelser for barn og ungdom.


Landets største arena

For åttende år på rad, arrangerer Vestfold fylkeskommune og Larvik kommune det som har blitt landets største arena i sitt slag: En visningsarena for konserter spesifikt rettet mot barn og ungdom. Hit kommer store og små arrangører fra hele landet på jakt etter gode konserter for sine unge publikummere. I år var deltakelsen rekordstor, både blant deltakere og artister.

- På Marked for Musikk viser vi frem nesten 30 konserter i ulike sjangre for målgruppen 0-18 år. For en arrangør på jakt etter konserter for sine unge publikummere, er det å delta her en effektiv måte å finne godt og kvalitetssikret programinnhold på. I tillegg har Marked for Musikk utviklet seg til å bli en av de aller viktigste møteplassene for alle som jobber med musikk for barn og ungdom i Norge, sier kulturdirektør i Vestfold fylkeskommune, Arild Moen.

Marked for Musikk er også en viktig arena for artistene, som kan sikre seg kjærkomne spilleoppdrag. Alle konsertene som vises frem under Marked for Musikk er resultat av en grundig utvelgelse, og i forkant av årets arrangement har programrådet sett og vurdert mer en 200 musikkproduksjoner.


Vestfold foregangsfylke

Vestfold huser nå landets største visnings- og kompetansearenaer for musikk og scenekunst: Marked for Musikk og Markedet for Scenekunst. Begge er samarbeidsprosjekter, og ifølge kulturdirektøren eksempler på hvordan Vestfold tar profesjonell kunst og kultur for barn og unge på alvor.

- Sandefjord har vært en spydspiss i denne utviklingen, med etableringen av Den kulturelle skolesekken og Markedet for Scenekunst. Når fylkeskommunen senere etablerte Marked for Musikk, i samarbeid med Larvik kommune, er det fristende å si at Vestfold har blitt et foregangsfylke på kunstformidling til barn og unge, mener Moen.

Kultursjef i Larvik kommune, Bård Jacobsen, er glad for samarbeidet.

- For Larvik kommune er det viktig å være en god samarbeidspartner i det vi mener er landets viktigste arena for visning av musikkproduksjoner for barn og unge. For oss er "kvalitet i oppvekst" viktig, og kvalitet på kunstformidlingen til barn og unge står i høysetet, sier han.
 
For mer informasjon og bilder fra årets arrangement, se Marked for Musikk sin hjemmeside og Facebook-side:
http://www.markedformusikk.no/
https://www.facebook.com/markedformusikk.no/

Emneord: Kultur