Lytt til tekst
SØK MENY

Seigmen får Kunstnerprisen 2019

Gå direkte til

For første gang tildeles Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris et rockeband.
Foto: Silke Jochum
I 2019 er det 50 år siden Vestfold fylkeskommunes kunstnerpris ble delt ut for første gang. Det er også den siste kunstnerprisen for Vestfold, før det nye fylket Vestfold og Telemark etableres i 2020. Prisen har aldri tidligere gått til musikkgenren rock.

- Kunstnerprisen er en honnørpris som tildeles en profesjonell kunstner med stor betydning for Vestfolds kulturliv, samtidig som det vektlegges at kunstneren har utpekt seg utover det lokale og regionale. Gjennom å tildele årets pris til et rockeband, gis hele rockemiljøet både anerkjennelse og status, og kunstnerprisen synliggjøres for et bredere publikum enn tidligere, sier Ellen Eriksen, leder for pris- og stipendkomiteen i Vestfold fylkeskommune.

Stor ære

Tønsberg-bandet Seigmen ble etablert i 1989 under navnet Klisne Seigmenn. Bandets medlemmer fra oppstarten var Sverre Økshoff (gitar), Alex Møklebust (vokal), Kim Ljung (bass), Noralf Ronthi (trommer) og Marius Roth (gitar). I tillegg deltok Erik Ljunggren (keyboard) fra 1995-1999. Bandet fikk Spellemannprisen i 1995 i klassen rock, og har gjort gjentatte comeback opp gjennom årene.

- Det er rett og slett en stor ære for oss fem i Seigmen å motta Vestfold Fylkeskommunens kunstnerpris for 2019. Svært overraskende, og utrolig stas. Nå er vi en veldig stolt gjeng. Det gir oss ekstra dimensjon i forhold til turneen nå i desember og ikke minst med tanke på at vi tenker å starte arbeide med nytt materiale rett etter nyttår, uttaler bassist Kim Ljung.

Ljung poengterer at bandet alltid har vært stolte av sin Vestfold-tilhørighet.

- Dette er noe vi alltid føler vi promoterer ved konserter i inn- og utland, så vel som ved utgivelser, som det har blitt endel av. Nå gleder vi oss veldig til å slippe selve kronen på verket, den svært eksklusive vinylboksen, "Seigmen 1992 - 1997", med planlagt utgivelse før jul. Ekstra spesielt er det at vi får den siste prisen som blir delt ut kun for Vestfold fylke, tusen hjertelig takk på vegnet av bandet, fortsetter Ljung.

Pris og stipendkomiteens begrunnelse:

Seigmenn er en utmerket ambassadør for kultur-Vestfold. Med sin særegne stil har de satt Vestfold på kartet både nasjonalt og internasjonalt fra de startet sin karriere for 30 år siden. Fortsatt er de på turne og spiller for fulle hus rundt om i landet, noe som viser hvilken kraft denne musikken og dette bandet har for et bredt publikum, i alle aldersgrupper.
Seigmenn har også et brennende engasjement for ungdom. De deler raust sine erfaringer fra en 30 år lang musikkarriere. Dette er verdifull kunnskap som gjør Seigmenn til en stor inspirasjonskilde og et forbilde for unge musikkelskere i det lokale bandmiljøet i Vestfold.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?