Lytt til tekst
SØK MENY

40 år med sykkelglede

​Sykkelprøven 2018: nærmere 60 elever deltok på Sykkelprøven i Sandefjord i dag. Foto: VFK / Marita Nilsen
Vestfold fylkeskommune har gitt 50 000 kroner til arrangementet av Sykkelprøven i Vestfold. 8228 elever fra Vestfold har deltatt i «Sykkelprøven 2018» som holdes av Trygg Trafikk og Norges Automobilforbund (NAF).

Frivillige fra NAF Søndre Vestfold arrangerte i dag Distriktsfinalen.

Som leder av Vestfold fylkes trafikksikkerhetsutvalget er Vestfoldpolitiker Hans Hilding Hønsvall (Krf) opptatt av å arrangere Sykkelprøven for barneskoleelever.

– Vestfold legger til rette for at syklister kan føle seg trygge på veien. Syklister er utsatt i trafikken, slik at det er viktig at barn får en oversikt over trafikksikkerhet tidlig, slik at de kan ferdes trygt i trafikken også på sykkel, sier politikeren.

40 år med sykkelprøven

– Sykkelprøven er et tilbud til skolene som et ledd i trafikkundervisningen. Gjennom prøven kan elevene vise hva de behersker av kunnskaper og ferdigheter. Dessuten skal Sykkelprøven være en motivasjonsfaktor for både for lærere og elever, sier Henriette Auensen, rådgiver i Vestfold fylkeskommune.

Som styreleder for NAF Søndre Vestfold, har Aslak Wahl holdt på med dette i 20 år. I år har Sykkelprøven blitt arrangert i 40 år, og styrelederen skryter av Vestfold sitt engasjement. Wahl innrømmer at sykkelferdighetene ikke har endret seg i det lange løp, men han er glad for å se at barn nå er flinke til å bruke sykkelhjelm.

– Elevene er ikke flinkere til å sykle nå enn tidligere, men det er mye bedre utstyr, forteller den erfarne styrelederen.

Her er Trafikksikkerhetsplanen for Vestfold 2018 - 2021

Landsfinalen neste

På landsbasis er det i år ca. 60 000 elever som har deltatt i «Sikker på sykkel» som Sykkelprøven heter ellers i landet. Vestfold er delt inn i fire distrikter som består av Nordre Vestfold, Tønsberg, Larvik og Sandefjord.

– Vestfold har et høyt engasjement for Sykkelprøven i forhold til resten av landet og hele 19 skoler fra Sandefjord og omegn har meldt seg på. I Landsfinalen er det de åtte beste guttene og de åtte beste jentene som representerer de fire Distriktsfinalene i Vestfold, sier Wahl.

Under landsfinalen blir de to beste jentene og guttene kåret, og de får reise til den europeiske finalen i Budapest i september. Vi ønsker våre Vestfolddeltakere lykke til!