Lytt til tekst
SØK MENY

Ta bussen for en tier under mobilitetsuka

Den europeiske mobilitetsuka er i gang. Målet er å fremme bruk av miljøvennlige transport og få folk til å prøve ut alternativer til bilkjøring. Da kan bussen være et godt alternativ.

Vestfold kollektivtrafikk byr på enkeltbilletter til 10 kroner fra 16.-22. september i appen VKT Mobilbillett. Appen laster du ned gratis i App store og Google play.

- Tikroners billetten er en ypperlig anledning til å prøve ut bussen både til jobb og på fritida. Ta gjerne med barna og la de bli kjent med tilbudet. Barn og unge er opptatt av miljøet og mulighetene er derfor store for at de ønsker å benytte bussen fremfor at foreldrene kjører når barna er store nok. Dette kan spare mange timer for den enkelte familie, og være med på at hverdagen blir mindre hektisk, samt det betyr sparte penger og kilometere, og gir bedre miljø, sier Hans Hilding Hønsvall, leder av hovedutvalget for samferdsel og areal i Vestfold.

Her får du oversikt over busstilbudet der du bor.

I Vestfold er det kortere til holdeplassen enn du tror

7 av 10 av befolkningen i vestfoldbyene bor under 500 meter unna en holdeplass med fire eller flere avganger i timen så bussen. Bussen går oftere enn før, og det fører til at flere velger bussen.

- Totalt i år har vi hatt over 6,5 millioner reisende i Vestfold. Dette vil si over 200 000 flere reisende hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Vi har det siste året gjennomført en del endringer, spesielt i Tønsberg-regionen, som raskt har gitt gode resultater, sier Trond Myhre, markedsdirektør i Vestfold kollektivtrafikk.

Prøv bussen, og bli med på bilfri dag 20. september!

I Vestfold skal trafikkveksten de neste årene i hovedsak skje ved økt miljøvennlig transport som buss, sykling og gange.

- Fylkeskommunen satser mye penger på et godt busstilbud, og jeg mobilitetsuka er en ypperlig anledning til å prøve ut miljøvennlig transport. Fredag 20. september er det bilfri dag i hele Vestfold. Skolebarn har streiket for et bedre klima, og nå er det oss voksnes tur til å bli med og vise vårt miljøengasjement. Jeg oppfordrer alle til å la bilen stå denne dagen – for miljøet, helsa og barnas framtid, sier Hans Hilding Hønsvall.

Les mer om bilfri dag fredag 20. september.

Les mer om mobilitetsuka i Vestfold

Emneord: Samferdsel