Lytt til tekst
SØK MENY

Hva mener du er Norges beste turrute?

Gå direkte til

Fylkets og Norges beste turrute skal kåres. Bli med og stem på din favoritt i Vestfold.
Kyststien i Vestfold byr på mangfoldige mil med kyst og natur langs hele fylket. Foto: VFK

Vestfoldpolitiker Ellen Eriksen (FrP) er leder for kultur, idrett og folkehelse i Vestfold fylkeskommune og ser for seg at dette tiltaket kan få flere til å orientere seg om hvilke ruter fylket og Norge har å by på.

– Det har blitt gjort grundig og god jobb ved å merke og skilte 1100 turruter i Norge. Av alle landets ruter, er jeg best kjent med Vestfold sine kyststier som jeg trygt kan anbefale, forteller Vestfoldpolitikeren.

Turskiltprosjektet

Gjennom det nasjonale Turskiltprosjektet har fylkene, deriblant Vestfold fylkeskommune, gitt midler over flere år til å skilte og merke turstier. 1100 turruter er merket og en av rutene skal kåres til fylkets og Norges beste turrute. 

Kristian Ingdal jobber med idrett og friluftsliv i Vestfold fylkeskommune og sier konkurransen kan bli stor mellom fjell og kyst.

– Turruter er ikke bare turer til fjells, sier Ingdal. Selv om vi er i sterk konkurranse med mange gode høyfjellskandidater, må vi ikke glemme at Vestfold har noen av landets fineste kystnære turruter, meddeler Ingdal.

Siden 2010 har landets fylkeskommuner og Gjensidigestiftelsen med faglig støtte fra blant andre Friluftsrådenes Landsforbund, DNT og Miljødirektoratet, samarbeidet om å merke turmuligheter der folk bor og ferdes. 

– Jeg oppfordrer alle til å stemme på turrutene i Vestfold slik at vi får vist fram hva Vestfold har å by på, forteller Ingdal.

 

Frist for å stemme er 31. august 

Her finner du alle turløypene som er med i kåringen. Skriv inn fylke eller kommune i søkefeltet og stem på dine favoritter.

Gi din stemme her.

Avstemningen på kandidater til fylkets beste turrute fortsetter fram til og med 31. august. Deretter blir den beste kandidaten automatisk videre i konkurransen om å bli Norges beste turrute.

– Fylkesvinneren får 25.000 kroner og får være med i videre konkurranse om den gjeve tittelen om: Norges beste turrute, forteller Ingdal.

Les om Norges første padleled. 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?