v
MENY

Programendring

Amalie Kasin Lerstang har dessverre måttet melde forfall til arrangementet vårt på Vestfoldarkivet 7. november kl 18.00.

Inn i hennes sted kommer ingen ringere enn både Sigmund Løvåsen og Stig Aasvik! De skal samtale med Fredrik Wandrup og Lars Ove Seljestad om det man ynder å kalle arbeiderlitteratur. Løvåsen er frå Trysil og er bosatt i Svartskog i Oppegård kommune. Han har studert ved forfattarstudiet i Bø og Litterär Gestaltning i Göteborg. Fra 2012-2017 var han leder for Den norske forfatterforening. Løvåsen debuterte i 2003 med romanen Nyryddinga, og for denne blei han tildelt både Tarjei Vesaas’ debutantpris og P2-lyttaranes romanpris. Hausten 2018 kjem hans første diktsamling, Med øksene dei haustar inn.

Stig Aasvik blir sammenlignet med Karl Ove Knausgård i sin skrivestil, og har fått gode kritikker for sine siste to bøker Lofotveggen og Ordføreren i Oslo. Aasvik er opprinnelig fra Horten og er nå bosatt i Oslo. Aasvik er høyt aktet blant sine forfatterkolleger. Forfatteren Tore Rem har sagt om Aasvik: – Her fant jeg ganske enkelt noe nytt i verden. Jeg er blitt fanget inn av en personlig tankestrøm som produserer stadig nye innsikter, nye vittigheter, stadig mer lengsel.