v
MENY

Velkommen til festival!

Vi ønsker velkommen til den 21. Litteraturuka i Vestfold.

Gjennom bøkene kan vi lese om erfaringer som er forbløffende like våre egne. Slike opplevelser kan få oss til å tenke at, nei, jeg er ikke alene om å oppleve virkeligheten slik eller sånn. Motsatt kan bøkene ta oss over enorme avstander, til andre virkeligheter, andre himmelstrøk og skape usikkerhet i oss. Kort sagt kan litteraturen være både en trygg sokkel og flyvende teppe. Hva bøkene gjør i møte med leseren avhenger både av hvem som leser og hvem som skriver. Derfor kan den samme boka gjøre forskjellige ting med oss.

Vestfold fylkeskommune drifter Litteraturuka i Vestfold, med Vestfold fylkesbibliotek som teknisk og kunstnerisk tilrettelegger. Litteraturuka i Vestfold skal være det litterære tyngdepunktet i vår region. Sammen med dyktige samarbeidspartnere og støttespillere, levende biblioteker i kommunene og fylkespolitikere som satser på kunst og kultur, gjør vi vårt beste for levere gode opplevelser for innbyggerne.

En lang rekke litterære programposter, opplesninger, foredrag og forestillinger for barn og voksne venter publikum over hele Vestfold.

Når Litteraturuka i Vestfold i år går av stabelen for 21. gang, er det den store variasjonen i opplevelser vi som legger programmet er opptatt av. Derfor finner du mange ulike forfattere, bøker og temaer i programmet.

Vi ønsker at du kan få opplevelser som løfter deg overhverdagens mange trivialiteter og utfordringer. Vi ønsker at litteraturen skal være et stoppested der vi trekker pusten, mens vi ser etter veien videre.

Nyttig info

Mange av arrangementene under Litteraturuka i Vestfold har gratis inngang, mens andre har billettsalg. Dette står oppgitt under det enkelte arrangement.

  • Ledsagerbevis gjelder
  • Vi har kontantfritt billettsalg
  • Billetter selges på litteraturuka.no eller på terminal ved inngangen

Skoler og barnehager

Bibliotekene inviterer barnehager og skoleklasser til barneforestillingene. Det kan derfor fort bli fullsatt på disse, men som regel vil det være noen plasser tilgjengelige. Skoler og barnehager henstilles derfor om å ta kontakt med det aktuelle biblioteket på forhånd om man ønsker å delta med en gruppe barn på en forestilling. Alle barnearrangementer er markert med katten du ser nedenfor.

Følg oss

Følg oss og del dine festivalminner med oss på emneknagg #littuka, facebook/littuka.no eller på litteraturuka.no.

Vi tar forbehold om programendringer, trykkfeil og fulle hus. Oppdateringer og eventuelle endringer vil bli kunngjort på litteraturuka.no og vår Facebook-side.