Lytt til tekst
SØK MENY

Andre prosjekter

Gå direkte til

Bibliotekene i Vestfold har flere prosjekt i gang som gjennomføres i kommunene. Vestfold fylkesbibliotek bidrar både økonomisk og i referanse- og styringsgrupper i mange av disse prosjektene.

Morgendagens veileder

Tønsberg og Nøtterøy bibliotek har mottatt prosjektmidler til å jobbe med referansearbeid i bibliotek. Hva har publikum behov for? Hva er referansearbeid i dag? Hvordan skal bibliotekene legge tilrette for denne tjenesten? Dette prosjektet har mange samarbeidspartnere: Larvik bibliotek, Arendal bibliotek, Kongsberg bibliotek, bibliotekutdanninga i Oslo og i Borås, Høgskolen i Sørøst-Norge og Vestfold fylkesbibliotek.

 

Poesihovedstad Larvik

I samarbeid med Vestfold fylkeskommune har Larvik kommune bestemt seg for å gjøre Larvik til en nasjonal poesihovedstad.

Bakgrunnen for prosjekt Poesihovedstad Larvik er fylkets og byens rike litterære arv. Nærmere 60 forfattere har med sin biografi, eller sin poetiske produksjon tilknytning til Vestfold. Og Larvik har huset noen av de mest kjente poetene som blant annet Hermann Wildenvey, Gunnar Reiss–Andersen, Bjørn Åmodt og Sigurd Mathiesen. Tanken er at gjennom nyskapende formidling kan kulturarv skape attraksjonskraft.

Prosjektet er både et kulturprosjekt og et by- og stedsutviklingsprosjekt.

Som en del av prosjektet Poesihovedstad Larvik, arrangerer byen en årlig poesifestival.

 iPad på åpen bok

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?