Lytt til tekst
SØK MENY

Pusterommet

Gå direkte til

Prosjekt Pusterommet - et samarbeidsprosjekt mellom bibliotek og folkehelse

gutt ligger og lytter med headset

Prosjekt Pusterommet (2016-18) var et tverrfaglig prosjekt mellom bibliotek og folkehelse. Målet var å utvikle et bedre og mer relevant bibliotektilbud samt øke bibliotekbruken ved hjelp av aktiv medvirkning og deltakelse fra ungdommer i alderen 15-25 år. Sentralt lå tanken om biblioteket som ikke-stigmatiserende, demokratisk møteplass  - en ubrukt ressurs som prosjektet mente kunne bidra til økt livskvalitet og bedre psykisk helse for målgruppen.

Gjennom prosjektet knyttet de to prosjektbibliotekene kontakter og la grunnen for videre samarbeid innad i kommunen, og i Horten fortsetter mye av arbeidet nå inn i Program for folkehelsearbeid. Prosjektet la også et grunnlag for biblioteket som det nye knutepunktet i kommunen, hvor ulike mennesker og miljøer treffes for å skape noe nytt sammen. Erfaringer fra Prosjekt Pusterommet ble delt på Bibliotekmøtet 2018, og det planlegges en kompetansedag hvor vi deler erfaringer fra prosjektet.

Prosjektdeltakere var Horten og Sandefjord bibliotek og representanter for folkehelse i begge kommunene, Vestfold fylkesbibliotek og Folkehelseavdelingen ved Vestfold Fylkeskommune. Prosjekteier og - ledelse var ved Vestfold fylkesbibliotek

Les rapport fra Sigrunn Tvedten, USN

Lenke til prosjektblogg

Kontakt

Pernilla Slotte Hjermann

Rådgiver 

Sende e-post

Tlf: 454 72 653

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?