Lytt til tekst
SØK MENY

Vestfoldbibliotekenes felles nettsider

Gå direkte til

Vestfoldbibliotekene har siden 2011 samarbeidet om kampanjer og synliggjøring av tjenester og innhold rettet mot publikum. Utvikling av felles nettsider styrker dette samarbeidet og gir god oversikt over alle tjenester og aktiviteter.

Tegning av kvinne som formidler med skjerm hvor mann skritter ut av skjermen

Fremtidens bibliotektjenester vil være like mye nettjenester som tradisjonelle tjenester i det fysiske biblioteket. Vestfoldbibliotekene ønsker å gi publikum tilgang på informasjon om tjenester og aktiviteter enkelt og raskt. Derfor er det utviklet nye felles nettsider som er en viktig kanal for kommunikasjon. Det gir mange fordeler for bibliotekene også:

  • Godt oppdaterte nettsider
  • Økt deling og kvalitet på innholdet
  • Styrking av merkevaren Vestfoldbibliotekene
  • Felles nettsider viser mangfoldet i Vestfoldbibliotekene
  • Brukervennlig og funksjonelt design
  • Sikre krav om universell utforming og god tilgjengelighet
  • Statistikk på besøk på nettsidene

For å kunne dra nytte av utviklingen i Webløft-prosjektet, valgte Vestfoldbibliotekene Wordpress som publiseringsløsning.

Tiltak rundt felles nettsider har bakgrunn i to bibliotekplaner, Bibliotekplan Vestfold 2011-2014 og Bibliotekplan Vestfold 2015-2018 hvor felles mål for Vestfoldbibliotekene er bedre synlighet bla med felles profil, kampanjer, tidsriktige nettsider. Det har vært en lang prosess med mange faser fra konseptskisse, kravspesifikasjon, anbudsprosess og valg av løsning til opplæring og publisering.

Kontakt

Vigdis Gjelstad Jakobsen

Rådgiver bibliotekutvikling

Send e-post

Tlf:971 59 939

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?