Lytt til tekst
SØK MENY

Læretid i Europa

Gå direkte til

Alle lærlinger med tilknytning til Vestfold gjennom arbeidsplass eller opplæringskontor kan søke om å få delta på utplassering i Europa gjennom fylkeskommunens EU-midler.

Utplassering i Europa

I Vestfold er det mulig for lærlinger å delta på utplassering i Europa i løpet av læretida. EU-programmet Erasmus+ gir lærlinger mulighet for et praksisopphold på 4 uker eller 13 uker før man er ferdig med læretida. Erasmus+ gir støtte til reise og opphold, og oppholdene planlegges av fylkeskommunens koordinator i samarbeid med partnere i minst 6 andre land.

Gode grunner til å delta på Erasmus+ 

  • Du blir bedre i fremmedspråk
  • Du blir modigere og mer selvstendig
  • Du kan bli mer kreativ
  • Du blir flinkere til å reflektere i faget ditt
  • Du kan bli mer utholdende og bedre på samarbeid
  • Du får kulturelle erfaringer som kan endre holdningene dine til andre
  • Du får et minne for livet

En internasjonal erfaring kan med andre ord gi deg som er lærling fordeler når du seinere skal søke jobb fordi du får en spesiell faglig og personlig erfaring. Et opphold i et annet land gjennom Erasmus+ kan faktisk være en av de viktigste og mest spennende erfaringene man kan ha som ung.

Hvordan søke?

Man må sende søknad for å delta, og det er ca 30 lærlinger hvert år som får muligheten til å reise ut. Erasmus+ er et EU-program som gir tilskudd til et opphold i land som fylkeskommunen samarbeider med. Vestfold fylkeskommune har kontakter i Hellas, Italia, Spania, England, Malta, Tyskland og Irland. Lærlinger som er utplassert i 13 uker kan søke Lånekassa om stipend eller stipend og lån.

Følg oss på Facebook – Erasmus+ for vestfoldlærlinger

Søknadsfrist er 1. oktober hvert år. Utplasseringene foregår i vårhalvåret. 

Kontaktinformasjon

Ta kontakt med Hege Andreassen tlf 33 34 41 88 for mer informasjon og søknadsskjema.

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?