Geologiske attraksjoner

Gå direkte til

Svabergene langs Vestfold-kysten og rullesteinsraet på Mølen med sine gravrøyser fra bronsealder er blant våre vakreste geologiske attraksjoner. Dette er også viktige turistattraksjoner og rekreasjonsområder

Når det gjelder geologiske naturattraksjoner skal regiongeolo hovedmålet at fylkeskommunene skal arbeide for at geologiske naturattraksjoner i de tre fylkene skal brukes i reiseliv, utdanning og rekreasjonsformål, og til fremme av stolthet og identitet i regionens befolkning.

 

Gea Norvegica - UNESCO European Geopark
Gea Norvegica er Nordens første UNESCO European Geopark. Geoparken er et eget interkommunalt selskap eiet av Telemark og Vestfold fylkeskommuner, sammen med kommunene Bamble, Kragerø, Nome, Porsgrunn, Siljan, Skien, Lardal og Larvik.

En UNESCO Europeisk geopark er et internasjonalt kvalitetsstempel som gir rettigheter, plikter og samarbeidsmuligheter gjennom nettverket av andre geoparker i Europa.

Gea Norvegica Geopark har som mål å spre kunnskap om vår geologiske naturarv og hva den har betydd for bosetting, næringsliv og kultur. I dette inngår å synliggjøre samspillet i naturen, samt å vise de små og store sammenhenger som har formet, og som fortsatt former vårt varierte distrikt – fra fjell til kyst.

 

Nyttige lenker:

Gea Norvegica Geopark
Regiongeologens strategiplan

Publisert: 12.12.2017

Oppdatert: 17.01.2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?