Teknikk- og industriell produksjon (TP)

Gå direkte til

Dette er et utdanningsprogram som fører fram til jobber innenfor teknisk industri, skipsindustri, kjemisk prosessindustri, bilbransjen, oljebransjen og offshore.

Ønsker du deg en utdanning innen tekniske fag?

Dette er en utdanning som gir deg mange muligheter og fører til rundt 100 fagbrev.

Teknikk og industriell produksjon (TP) åpner opp en verden av bil, metall og industriproduksjon. Dette yrkesfaglige utdanningsprogrammet gir deg kunnskaper og ferdigheter innen områder som maritim næring, reparasjon av bil- og båtmotorer, overflatebehandling, sveising, dreiing, kjemisk prosessindustri, oljebransjen og andre metallarbeidsteknikker.

Ved TP får du en solid innføring i produksjon, vedlikehold og installasjon. Du lærer å håndtere mange ulike verktøy, maskiner og dataprogrammer. TP er et springbrett til videre utdanning innen maritime fag, teknologisk industri og oljebransjen. Her lærer du de meste på en praktisk måte. Du får et godt grunnlag for fagbrev og jobb, eller interessant videreutdanning til for eksempel ingeniøryrket innen mange fag og bransjer. Veien videre: Det vanligste er å gå ut i lære i to år, ta fagprøve og få fagbrev, og begynne som fagarbeider. Fagbrevet gir et godt grunnlag for å gå rett ut i jobb.

Har du lyst til å reise verden rundt, oppleve nye kulturer og jobbe i et internasjonalt miljø? Maritime fag åpner dørene til spennende jobber både hjemme og ute.

En maritim utdanning gir deg gode muligeter innen maritim næring, oljebransjen eller Sjøforsvaret. Færder tilbyr Vg2 maritime fag, med spesialisering innen navigasjon eller maskin. Etter Vg2 kan du gå ut i lære som matroslærling eller motormannlærling i et rederi eller i Sjøforsvaret. Opplæringen gis i klasserom, verksted og gjennom simulatortrening.

Opptakskrav:

Du må ha Vg1 EL (elektrofag) eller Vg1 TP (teknikk og industriell produksjon) for å kunne søke Vg2 maritime fag.

Veien videre:

Etter to år som lærling ombord i skip kan du ta fagprøve og få fagbrev. Deretter kan du enten begynne å jobbe som henholdsvis matros eller motormann, eller du kan velge å gå maritim toårig fagskole. Det gir muligheter for senere å løse sertifikater helt opp til kaptein og maskinsjef.

Du finner nyttig informasjon på følgende nettsteder: "Ikke for alle", Maritimt kompetansesenter og Sjøforsvaret.

Se mer info på vilbli.no

Færder har følgende tilbud med søkekoder

Søk i  VIGO her.

Vg1 Teknikk og industriell produksjon (TPTIP1)

Vg2 Bilskade, lakk og karosseri (TPBLK2)

Vg2 Industriteknologi (TPPIN2)

Vg2 Kjøretøy (TPKJT2)

Vg2 Maritime fag (TPMAR2)

Les mer om TP her og her.

Her kan du lese mere om maritim utdanning på siden "Ikke for alle".

Obligatorisk utstyrspakke for alle elever på TP

Alle elever på TP er pålagt å følge gjeldende HMS krav. Ved sveise og dreiearbeid vil det være åpen varme og roterende maskiner. Det er avgjørende for en grunnleggende sikkerhet at alle følger kravene til bekledning.

Som elev på TP må du tilpasse deg våre sikkerhetskrav. Du kan få kjøpe en elevpakke som er i to varianter. Enten komplett, eller uten vernesko. Velger du uten vernesko kan du selv bestemme hvilke vernesko du ønsker å bruke. Du kan også skaffe deg utstyr selv, men da må du være sikker på at utstyret er i henhold til kravene vi stiller i forhold til brannsikkerhet. Skolen har forhandlet med leverandører og klarer derfor å tilby god kvalitet til en hyggelig pris. Leverandør vil være tilstede en av de første skoledagene med utstyr som du kan kjøpe. Du kan da bruke Vipps, kontant eller bankkort som betalingsmiddel. Alle elever på TP får utstyrsstipend på kr 2.141.- som du søker i lånekassen.

Veiledende priser.

Komplett pakke:           Kr. 1.335.-

Pakke uten vernesko:   Kr. 1.052.-

Arbeidsjakke i godkjent antiflame kvalitet, (EN ISO 11612)   300,-  

Arbeidsbukse i godkjent antiflame kvalitet (EN ISO 11612)   250,-  

Vernesko   283,-  

2 T-skjorte m/logo for skolen   70,-  

Genser med glidelås   190,-  

Belte   0,-  

Vernebriller og hørselvern   67,-  

Trykk og merker på klærne 75.- pr. elevpakke   75.-  

Hengelås til garderobeskap   100,-  

Sum   1335,-  

Prisene er veiledende. Kan variere noe på grunn av prisjusteringer fra levarandør.